”Bodies on the Move” este un proiect creat de Asociația Pentru Teatru și Carte (PETEC) și Indie Box, care își propune să apropie dansul contemporan de publicul din Buzău, Suceava și Ploiești.

Echipa de dansatori și coregrafi va susține, în cadrul turneului,  intervenții artistice în spațiul public, spectacolele ”Moving Fields”, ”Singing Bodies’ Trilogy” și ateliere de dans contemporan inspirate din temele și procesele de lucru ale spectacolelor.

Vom descoperi spații și oameni noi, vom povesti despre experiențele noastre în raport cu orașul, vom intra în dialog cu tehnologia și vom căuta răspunsul la întrebarea ”Ce ne mișcă?”.

@ Buzau 1-3 iunie

@ Suceava 22-24 iunie

@ Ploiesti 12-14 iulie

MOVING FIELDS este un spectacol de dans contemporan care chestionează conceptul de energie, punând corpul în dialog cu resursele sale ascunse. În căutarea originii mișcării 7 dansatori intră într-o comunicare profundă cu ei înșiși, cu spațiul fizic și sonor, cu tehnologia, cu publicul. Tehnologia joacă un rol important în spațiul scenic, corpul fiind provocat să se adapteze și să comunice în mod real cu elementele instalației interactive. Moving Fields este un traseu de încărcare, descărcare, conservare, dăruire și sondare pe care artiștii îl parcurg alături de public.

Concept și coregrafie: Cristina Lilienfeld

Consultant dramaturgic: Mihaela Dancs

Dansatori: Alexandra Bălășoiu, Denis Bolborea, Catrinel Catană, Cristina Lilienfeld, Răzvan Rotaru, Filip Stoica

Compoziție muzicală: Diana Rotaru

Interpretează: ansamblul Sonomania

Design instalatii: Cristian Iordache

Costume: Georgiana Gherghișan

Light design: Alexandros Raptis

Design grafic: Oana Băluță

Foto-video: Alina Ușurelu

Producător: Asociația Petec

SINGING BODIES’ TRILOGY este un performance de dans contemporan în trei părți care încapsulează experiențele kinestezice și senzoriale a trei coregrafi, în raport cu spațiul în care trăiesc. El a luat naștere în urma unor procese colective de cercetare și creație desfășurate atât în spațiul public, cât și în sala de repetiție. Cele trei parti ale trilogiei sunt producții solo independente ale celor trei coregrafi, destinate atât prezentării individuale cât și colective, într-un format dens de trilogie, fiind create într-un context de cercetare comun și având teme, abordări și idei care circulă fluid între ele.

Concept si interpretare:

Partea I: SPOOKY ACTIONS OF A SPOILED GIRL / Alexandra Bălășoiu

Partea a II-a: REALITY CHECK / Denis Bolborea

Partea a III-a: BAD MAMMA / Valentina De Piante Niculae

Videoproiectii: Cozlac Andrei

Foto-video: Lavinia Pollak

Sound design: Denis Bolborea

Light design si grafica: Hermina Stanciulescu

Producător: Indie Box

Durata: 2h si 20 minute (10 minute pauza)

”Bodies on the Move” este un proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național si nu reprezintă în mod necesar poziţia AFCN. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Parteneri: Teatrul ”George Ciprian” Buzău, Teatrul “Toma Caragiu” Ploiești, Teatrul  Municipal ”Matei Vișniec” Suceava,  Gala Societății Civile, feeder.ro.

Mai multe informații despre activități puteți găsi pe paginile de FB  PETEC și Indie Box