Loading...
Contact Improvisation2019-07-06T13:42:12+03:00

Resurse

Dance Trip: Proiecție. Performance. Discuție cu Virginia Negru

Discuție: Contact Improvisation

Contact Improvisation (CI) este o formă de dans în care mișcările sunt create în momentul contactului cu un partener. În punctul de contact se întâlnesc două corpuri cu greutăți diferite, dimensiuni diferite, caractere diferite, gânduri diferite, iar echilibrarea acestora prin comunicare corporală devine sursa improvizației prin contact.

În CI fiecare participant aduce istoria sa motrică și emoțională. Nu există mișcări care trebuiesc învățate înainte de a dansa CI, este nevoie doar de disponibilitate de a […]

Despre Contact Improvisation cu Cristina Lilienfeld

Cristina Lilienfeld se mișcă bine. Atât de bine încât face asta cu un dor molipsitor care te îndeamnă și pe tine să te miști…cumva. Nu știu cum. Într-un fel care iți transformă stângăcia în spontaneitate și încercarea de a te controla într-o profundă eliberare.

Sau cel putin asta am simțit eu de-a lungul cursului de dans contemporan la care am participat.

În interviul de mai jos, Cristina ne va vorbi despre una dintre cele […]

Contact improvisation sau despre potențialul nebănuit al corpului

În una din săptămânile trecute, am ajuns pentru prima dată la un eveniment de Contact Improvisation.

M-a fascinat întotdeauna relația mea cu corpul, modul în care corpul îmi facilitează accesul la aspecte nebănuite din interiorul meu și modul în care pot intra în relație într-un mod autentic cu ceilalți, fiind prezentă în corp.

Am crezut și cred cu tărie că am duce niște vieți mult mai frumoase dacă ne-am permite să fim mai mult în contact cu corpurile noastre.

Așa […]

Contact Improvisation – negocierea realităţii în relaţie

Se pare că dintotdeauna a fost un privilegiu să stai deoparte, să contempli, să îţi pui întrebări, să studiezi, să priveşti, să gândeşti. Această experienţă am avut-o noi timp de o lună încoace… Subiectul nostru de studiu a fost Contact Improvisation ca formă de dans şi performance.

Contact Improvisation a apărut ca urmare a manifestărilor postmoderniste pe scena dansului anilor ’70, aducând noi dimensiuni motrice şi filosofice în spectacolul de dans – conştientizarea relaţiei minte-corp […]

Go to Top