Festival

Bucharest Contact Improvisation Festival a luat naștere în 2016, în momentul de față fiind singurul festival internațional din România dedicat susținerii acestei forme de dans. Dorința noastră este să creăm un cadru pentru învățarea și practicarea Contact Improvisation ca o formă de artă de sine stătătoare.

 

 În fiecare an invităm profesori și dansatori cu experiență care să ghideze procesul de învațare în cadrul unor cursuri, ateliere, discuții, laboratoare și jam session-uri structurate într-un program intensiv. In 2019 Festivalul este împărțit în categorii: Pre-Festival – 10 – 13 iunie, Festival + ExtraJamFest 14 – 24 iunie, Post – Festival 25 – 30 iunie (retreat in zona Măgur – Răcătău)

 

Bucharest Contact Improvisation Festival reunește dansatori, performeri, practicieni de tehnici somatice, improvizatori și oameni care vor să exploreze și să își descopere inteligența corporală și noi metode de a se exprima artistic. Acest context oferă un spațiu unde disciplina și jocul se îmbină, iar libertatea înseamnă responsabilitate față de acțiunile tale. Festivalul nostru are loc în mijlocul Bucureștiului, aproape de forfota centrului orașului. Acest lucru ne provoacă și ne determină să apreciem mai mult concepte precum timpul, spațiul, claritatea, atât în ceea ce privește organizarea cât și în felul în care dansăm.

 

Mai multe detalii despre profesori, program, înscrieri etc. pe http://www.contactimprovisation.ro