Despre Noi

PETEC este o platformă interdisciplinară de producție, cercetare și educație în domeniul artelor spectacolului contemporan, cu deschidere spre domenii artistice, sociale și umaniste conexe.
Valorile noastre sunt strâns legate de curajul gândirii libere, asumarea riscului, prețuirea vulnerabilității, libertatea de expresie, respectul față de public.
Producțiile PETEC pornesc de la explorarea unor teme incomode și a unor limbaje performative prin care testăm de fiecare dată metode și forme noi de lucru. Aceste experimente prind contur în spectacole diverse, de la dans contemporan și piese de teatru, la intervenții performative în spații neconvenționale.
Interesul artiștilor PETEC pentru cercetarea mișcării și a corpului în context performativ a dus la crearea unor programe de formare și schimb internațional precum Contact Bucharest Festival.
Cursurile și atelierele noastre s-au născut din dorința de apropiere și comunicare cu publicul de vârste și din medii diverse. Participanții sunt invitați să experimenteze direct cu mijloace artistice specifice artei contemporane, ce devin instrumente de explorare și autocunoaștere.