Echipa

Cristina Lilienfeld

CRISTINA LILIENFELD a studiat coregrafia și psihologia căutând în permanență punctul în care cele două discipline se întâlnesc.

În ultimii ani a colaborat și continuă să lucreze cu diferiți coregrafi și dansatori dar și cu artiști vizuali și muzicieni făcând parte din mai multe grupuri artistice interdisciplinare.

Spectacolele ei “Lay(ers), “Nu toți sunt eroi”, „ Fapte vitejești”, “Moving Fields” precum și numeroase spectacole în care dansează sau pentru care a semnat coregrafia: “Coregrafie de grup”, “În trup”, “Dancer In The Dark”,  “The Great Scheme of Things – concert Fierbinteanu” etc. continuă să fie prezentate pe scenele din Bucuresti, din țară și internaționale.

În anul 2016 a făcut parte din programul Dance Roads prin intermediul căruia a călătorit în cinci țări europene prezentând spectacolul Lay(ers). În 2015 a devenit membru al Asociației PETEC susținând diferite producții cu caracter interdisciplinar create pentru toate categoriile de vârstă.

Cristina caută, atât în activitatea sa artistică cât și în cadrul atelierelor de dans contemporan pe care le susține să scoată în evidență partea de autenticitate din orice situație cu care intră în contact.

E-mail:contact@petec.ro

Tel:0721261370, 0724357237

Smaranda Găbudeanu

SMARANDA GĂBUDEANU și-a început educația formală prin studii de actorie și mânuire de păpuși și marionete și a continuat cu dans contemporan și cu vizite în medii artistice diverse, lucrările sale având o perspectivă inter-disciplinară ce integrează diferite practici și abordări. Corpul se află în centrul activităților sale deopotrivă ca material și ca perspectivă din care investighează.

În lucrul individual și de grup și-a asumat o multitudine de roluri ce acoperă diverse aspecte ale producției de spectacol: dansator, actor, coregraf, precum și producător și curator.

Alături de participarea în producții artistice dintre care amintim ”Nu toți sunt eroi”, ”Coregrafie de grup”, operele ”Don Pasquale” și ”În trup”, sketch comedy-ul ”2014: O Odisee Pământeană”, sau ”(În)locuit”, ultima sa lucrare (un concert-spectacol ce prilejuiește întâlnirea dintre dansatori, păpușari și câțiva dintre cei mai activi compozitori de muzică simfonică contemporană), preocuparea principală o constituie explorarea de practici corporale și însușirea de tehnici somatice și de compoziție.

Smaranda este membru fondator și președinte al Asocației Pentru Teatru și Carte PETEC și colaborator al Centrului Național al Dansului București și al teatrelor Nottara, Ion Creangă și Excelsior.

Preocupările sale non-artistice se îndreaptă spre studiul istoriei recente și a literaturii memorialistice și disidente.

E-mail:contact@petec.ro

Tel:0721261370, 0724357237

Virginia Negru

Negru Virginia studiază dansul și inteligența corporală cu intensitatea și pasiunea unui cercetător științific. A descoperit plăcerea de a-și organiza mișcările în feluri sofisticate înainte de a putea vorbi, înainte de a înțelege că ceea ce făcea se numea dans.

În afară de studiile formale pe care le-a urmat, consideră că cel mai mult a învățat și a înțeles despre mișcare și dans din pornirile ei de autoeducare, urmărind și cautând sa lucreze cu profesorii care o inspirau în mod special: Catrina Choate (dans contemporan și Feldenkrais), Amalia Stinopoulou (Limon Technique) Lelia Marcu (Balet), Steve Batts și Ursula Laeubli, Benno Voorham si Sybrig Dokter, Scott Wells, Ekaterina Ericson, Alexandra Soshnicova si Serghei Golovnya, Cyrus Khambatta, Nora Hajos, Nancy Stark Smith, Ralf Jaroschinski, Sveta Bird, Sasha Dodo, Bernd Kanppe, Adrian Russi si Manuela Blanchard, Susanne Martin (Instant Composition, View Points și Contact Improvisation).

A descoperit și practicat prima data Contact Improvisation în 2006 în cadrul Festivalului de Teatru din București. Apoi a continuat studiul acestei forme de dans în Europa și SUA. Iar în prezent împreuna cu asociația PETEC organizează Festivalul Internațional de Contact Improvisation – Contact Bucharest Festival 2018 și participă la producția de spectacole care folosesc CI ca formă de dans și tehnică de improvizație.

E-mail:contact@petec.ro

Tel:0721261370, 0724357237

Colaboratori

Răzvan Rotaru

Răzvan Rotaru e actor, dansator, păpușar, om și nu în ultimul rând un performer constant mirat și curios de nou!

Îi place foarte mult să se joace și să joace, crede foarte mult în momentele vii care se întâmplă aici și acum și e într-o continuă căutare de senzații și mirosuri noi.

Îmbină actoria cu mișcarea jonglând tot timpul între spectacole de teatru („Super OK”, “Masa Puterilor Noastre”), dans contemporan („Coregrafie de Grup”, “Basma Curată”), spectacole interactive („Crimă la cină”) și spectacole de circ (“Alice în Țara Minunilor”).

De curând a contopit comedia cu dansul și a realizat duetul contempofun “5cu23 n01”, alături de Filip Stoica. Iubește foarte mult copiii și are peste 200, majoritatea fiind la Buzău sub numele de Mike’s School of Dance!

Însă de când a descoperit alături de PETEC că poate face “Fapte Vitejeşti” a început să “Moving Fields” peste tot. “Pe Bune”, e de ne”(În)locuit”!

E-mail:contact@petec.ro

Tel:0721261370, 0724357237

Alina Ușurelu

Alina Ușurelu (EZA) a absolvit programul de master: Spectacol. Multimedia. Societate. în cadrul Centrului de Excelență în Studiul Imaginii.

Este artist vizual și colaborează cu membrii comunității de dans contemporan. Își dorește să dezvolte producția de video-dans din România și lansează propuneri multimedia inedite.

În 2016 lansează primul scurtmetraj experimental de dans, Up Stairs și începe să susțină cursuri de imagine pentru amatori. În 2017 creează și implementează proiectul Exposing Movement (fotografie analog și dans contemporan) și se pregatește pentru performance și instalații multimedia.

E-mail:contact@petec.ro

Tel:0040 737 522 633

URL:www.alinausurelu.com

URL:www.upstairs-experiment.com

URL:https://exposingmovement.tumblr.com/

Simona Baciu

Simona Baciu a practicat dans modern, folcor, balet şi street dance încã de la vârsta de 3 ani, iar dansul contemporan l-a studiat la Universitatea Naţionalã de Artã Teatralã şi Cinematograficã, Secţia Coregrafie, pe care a absolvit-o în anul 2017. A predat şi creat material coregrafic pentru copii şi adulţi de la vârsta de 14 ani, iar mai târziu şi-a înfiinţat propria trupã de dans dedicatã evenimentelor comerciale. În prezent este performer, dansatoare şi studiazã diverse tehnici şi abordãri corporale din zona performativã şi terapeuticã. Tehnicile cãrora le-a oferit cea mai multã atenţie sunt cele de Contact Improvisation, Gaga, Butoh şi Axis Syllabus.

Simona este organizator de workshop-uri, rezidențe și retreat-uri de Contact Improvisation, Gaga, Axis Syllabus, Butoh și Sufi Whirling în România: „Art Laboratory in Colibita”, „Transylvania Contact Improvisation Residency”, „Butoh & Sensitive Dance in the forest of Transylvania”, „Poetic Body Retreat”, „Inspiral-Contact Improvisation & Sufi whirling”,” Art-Continuum”, „Platforma Shift”), scopul ei fiind de a le oferi dansatorilor români posibilitatea de a cerceta şi de a se dezvolta în abordãri corporale vehiculate acum în lume în zona dansului contemporan.

Simona a cãlãtorit şi a studiat Contact Improvisation cu Sasha Dodo, Sveta Bird, Virginia Negru, Sergey Golovnea & Alexandra Soshnicova, Ulli Wittemann, Mirva Makinen, Elisa Ghion, Lior Ophir, Katja Mustonen, Dolores Marks, Caterina Mocciola, Vega Lukkonen, Giulio Piazzi, Kama Jankowska, Ivaylo Dimitrov, Ekaterina Basalaeva, Adrian Russi, Suzzane Martin, Barbara Berti, Luca Carco Pacella, Stephen Batts. A studiat Gaga cu Melanie Sorin şi Natalia Iwaniec, Axis Syllabus cu Baris Mitch, Feldenkrais cu Valentina de Piante Niculae şi Butoh cu Compania Kha( Kea Tonetti & Tivi Tavi).

Simona a predat Contact Improvisation în Thailanda, Timişoara, Cluj-Napoca şi Bucureşti.
Colaborarea sa cu Petec a început în anul 2017 în proiectul „After.Life” şi a continuat în 2019 cu „Şcoala performativã pentru copii” şi Contact Bucharest Festival.

E-mail:contact@petec.ro

Tel:0721261370, 0724357237

Valentin Ghiță

Oboist:

Romanian National Radio Symphony Orchestra

Sonomania New Music Ensemble

Director Artistic:

Bucharest International Music Competition

Bucharest Winds Ensemble

            Unul dintre muzicienii activi ai generaţiei sale, Valentin Ghita, a studiat oboiul cu Florin Ionoaia la Universitatea Națională de muzică din București şi cu Firuța Mesaroș și Aurel Marc la Academia de Muzică din Cluj-Napoca. A primit ulterior finalizării studiilor universitare o atentă îndrumare artistică de la profesorul Dorin Gliga. Valentin Ghita a participat la cursuri de măiestrie cu soliști precum: Francois Leleux, Albrecht Mayer, David Walter, Gregor Witt, Christian Schmitt, Diego Dini Ciacci, Matthias Becker, Hans Elhorst, și Emilia Ksánky.

            Este laureat de cinci ori cu premiu I la concursurile naţionale de oboi. În calitate de solist a concertat cu Orchestra de Cameră Radio din Bucureşti, Filarmonica Națională din Chișinău, Orchestra Națională Tele-Radio Moldova, Filarmonica de Stat Transilvania din Cluj-Napoca, Filarmonica din Pitești, Filarmonica din Botoșani, Filarmonica Râmnicu Vâlcea, Filarmonica din Brăila, Filarmonica din Târgoviște, Orchestra de cameră din Focșani, Orchestra de cameră Napoca, Camerata Lanto Arte.

            În calitate de solist sau muzician de cameră a fost invitat să suţină recitaluri în festivaluri precum Balchik Classic Days Music Festival – Bulgaria, J.I. Schnabel Music Festival – Polonia, Contemporary Music Festival, Masan – Coreea de Sud, Eulsukdo Composition Music Festival, Busan – Coreea de Sud, Cluj Modern Festival – Romania. A fost invitat să concerteze ca oboist în Orchestra Română de Tineret, Neue Internationale Philharmonie, Mozart Kammerphilarmonie, Bombay Chamber Orchestra, Camerata Regală, Camerata Elite şi ansamblurile de muzică contemporană Profil şi Devotio Moderna.

            Pasiunea lui pentru predat a început ca profesor în Mumbay – India, invitat de către The Bombay Chamber Orchestra Society în anul 2005. A fost numit profesor titular de muzică de cameră la Colegiul Naţional de Muzică “Sigismund Toduță” din Cluj-Napoca între 2006 şi 2008, profesor asociat la Academia de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca între 2008 şi 2009 şi profesor asociat la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti între 2016 și 2017.

            Muzica de cameră  ocupă  un loc foarte important în viaţa sa artistică, concertând frecvent cu Bucharest Winds Ensemble, ansamblu pe care l-a fondat  în 2013. Preocupat şi de muzica modernă, acesta prezintă frecvent lucrări din repertoriul contemporan pentru oboi ca membru al ansamblului  de muzică nouă Sonomania. Valentin Ghita este din 2009 oboist la Orchestra Naţională Radio din Bucureşti.

Valentin Ghita a cântat în festivaluri precum George Enescu International Festival, International Radio Orchestras Festival, Masan Contemporary Music Festival, Eulsukdo Composition Music Festival – Busan, Varna Summer International Music Festival, Mărțișor International Festival Chișinău, Shanghai Spring International Music Festival, Festivalurile Sibiu – Craiova – Timișoara Muzicală, Balcic Clasic Days. A cântat sub îndrumarea unor mari personalităţi artistice precum dirijorii: Lawrence Foster, Christan Zacharias, James Gaffigan, Asher Fisch, Mihail Agafiţa, Cornelius Meister, James Judd, Leo Hussain, Ion Marin, Julien Salemkour, Cristian Măcelaru, David Cresenzi, Case Scaglione, Peter Feranec, Cristian Mandeal.

E-mail:contact@petec.ro

Tel:0721261370, 0724357237

URL:www.ghitavalentin.ro

Filip Stoica

Sunt interpret și coregraf, cu o bază kinetică în dans contemporan, contact improvisation și breakdance, modalități de mișcare pe care le aprofundez din 2010.


Colaborarea mea cu Academia de Dans Galway (Irlanda), Circul Mtropolitan București (România), Linotip – Centru Independent Coregrafic, lucrul cu coregrafi precum Jan Burkhardt, Marty Kudelka, Dan Puric, Amalia Strinopoulou, Gigi Caciuleanu și studiile coregrafice din cadrul UNATC București m-au făcut să ajung la concluzia că învăț și îmi dezvolt cel mai bine inteligența corporală la intersecția culturală și interactivă a modurilor diferite de raportare la dans, la mișcare.

Nu privesc mișcarea sau dansul ca pe materializări ale diferitelor tehnici, ci ca pe manifestări ale datelor senzoriale, emoționale, mentale incorporate în fiecare dintre noi: mersul, respiratul, gestul sunt mișcări și dansuri conținute de fiecare corp.

Toate aceste experiențe și trăiri au ieșit la iveală în timpul pregătirii propriului meu spectacol, ”Scuze, noi!”, găzduit la Cuibul Artiștilor, în București.

E-mail:stoica.filip@ymail.com

Tel:+40735630699

DESPRE NOI
ISTORIC
PROIECTE