Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

Aikido into Dancing | technique class & after Jam Session

martie 7, 2020 @ 3:00 pm 6:00 pm

În luna martie vă invităm să participați la o serie de diferite practici de mișcare – Aikido, Feldenkrais, Yoga, Tai Chi – care au influențat începutului Contact Improvisation sau care ar putea contribui la înțelegerea și încorporarea unor principii ale acestei forme de dans.

Steve Paxton, inițiatorul Contact Improvisation, s-a inspirat din experiența sa în Aikido, folosind în special tehnicile de rulare și cădere pentru a propune mai apoi sărituri și ciocniri îndrăznețe dansatorilor cu care lucra. Această pregătire i-a ajutat să dezvolte o fizicalitate robustă dar și sensibilă în același timp, o percepţie sferică asupra spațiului și eficință în mișcare.

La prima sesiune l-am invitat pe sensei Nicolae Mitu pentru a ne oferi o clasă de Aikido.

Aikido este o artă marțială japoneză și, pe scurt, înseamnă calea armonizării energiilor. A fost numită așa pentru că, pe lângă partea strict marțială – de tehnici și eschive, vine cu o abordare nouă și total difertă – de la a avea un adversar cu care să lupți, la a avea un partener alături de care să te pregătești și să devii mai bun. Astfel, O Sensei, Morihei Ueshiba – fondatorul Aikido-ului, a dus arta marțială către partea educativă, de îmbunătățire a calității vieții, de rezolvare pașnică a conflictelor, punând accent, în special, pe dezvoltarea armoniei și a păcii.

Clasa de Aikido va fi urmată de un jam session de dans. Oricine poate participa la ambele părți (clasa și jam) sau doar la o parte, indiferent de nivelul de experiență. Profesorul și gazda jam session-ului vor oferi informațiile și susținerea necesară pentru o bună desfășurare a ambelor sesiuni.
——————————————————————————————
>> 15:00 – 16:30 – Aikido cu sensei Nicolae Mitu
>> 16:30 – 18:00 – Jam session

Abonament 4 sesiuni – (7, 14, 21, 28 martie) – 140 RON
1 sesiune (clasă & jam) – 50 RON
Doar jam – donație liberă

Invităm pe fiecare să doneze în funcție de bugetul personal și de dorința de a încuraja accesibilitatea activităților artistice de calitate.
♥ Mulțumim ♥

* Evenimentul va avea loc la sala din Str. Tăbăcarilor nr. 14, Bucharest, Romania.
Sala de dans se află la etajul II, în spatele celor doi ochișori negri. După ce ați intrat în clădire trebuie să urcați pe scările din dreapta.

Contact: 0729 137 222
——————————————————————————————

PETEC

0721261370

Vezi site-ul web Organizator

Indie Box

Strada Tăbăcarilor Nr. 14
București, București 040297 România
+ Hartă Google

Share This Story, Choose Your Platform!

Go to Top