Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

ALIENATION or the desire for intimacy | Durational Performance

noiembrie 5, 2020 @ 4:30 pm 6:30 pm

PERFORMANCE DURAȚIONAL de dans contemporan / Contemporary Dance DURATIONAL PERFORMANCE @ MARe/Muzeul de Artă Recentă

De la ora 16:30, la MARe/Muzeul de Artă Recentă
📍 Bd. Primăverii 15, Sector 1, București
Accesul la eveniment se face pe baza biletului de intrare în muzeu (18 lei/persoană). Rezervări la adresa de email: gift.shop@mare.ro

MIȘCARE | MUZICĂ | VIDEO care gravitează în jurul celor 3 cuvinte cheie: ALIENARE | DORINȚĂ | INTIMITATE

Concept și Coregrafie: Benno Voorham
Performeri: Simona Baciu, Smaranda Găbudeanu, Cristina Lilienfeld
Muzica: Andrei Petrache
Video: Benno Voorham, Razvan Bumbes

CONCEPT

Cum putem să ne apropiem de ceilalți când noi suntem obișnuiți să-i ținem la distanță?
În ce fel se leagă rușinea de dorință, de intimitate, de trup și de suflet?
Pot depăși starea de alienare pe care o simt în relația mea cu mine însumi și cu celălalt?
Cum trăim intimitatea într-o lume virtuală?

O călătorie în mișcare, poetică, vizuală, în subteranele dorințelor noastre, o călătorie intimă spre ceea ce ne motivează să fim cu noi înșine sau cu ceilalți. Corpul și capacitatea lui de a arăta prin mișcare ceea ce nu putem spune în cuvinte va constitui punctul de plecare. Vom integra material video pentru a susține sau a contrazice mesajul corporal. Mărind detalii, apropiind camera pentru a revela ceea ce altfel este ascuns ochiului, îndepărtând-o pentru a plasa corpul într-un context mai larg.

𝗔𝗟𝗜𝗘𝗡𝗔𝗧𝗜𝗢𝗡 𝙤𝙧 𝙩𝙝𝙚 𝙙𝙚𝙨𝙞𝙧𝙚 𝙛𝙤𝙧 𝙞𝙣𝙩𝙞𝙢𝙖𝙘𝙮 este un proiect internațional între artiști din România, Suedia și Irlanda de Nord. Deși conceput cu un an în urmă, tema devine extrem de actuală și universală astăzi în contextul pandemiei de Covid-19. Este un proiect care se reinventează și adaptează continuu pentru a ține pas cu restricțiile curente. A fost gândit inițial să finalizăm procesul creativ și să avem avanpremiera la Derry, în Irlanda de Nord împreună cu partenerii noștri de la Echo Echo Dance Theatre Company. A trebuit să renunțăm la plecarea din țară, Echo Echo va produce propriul său film pe aceeași temă, în timp ce noi ne-am adaptat local, propunând o serie de 3 evenimente.

URMEAZĂ:

📍 PREMIERA spectacolului, transmisă ONLINE prin live streaming de pe scena unteatru, pe 7.11, de la ora 20:00, urmată de artist talk / ACCES GRATUIT
📍 tripla lansare online, pe 18.11, de la ora 20:00 / ACCES GRATUIT

  • FILMUL “ALIENATION or the desire for intimacy” @Rezidența BRD Scena9
  • SCURTMETRAJUL “CONNECTION” realizat de Zoe Ramsey și Antonina Sheina de la Echo Echo Dance Theatre Company
  • DOCUMENTARUL “CLOSE ENOUGH” de Cătălin Munteanu, pe 18.11, de la ora 20:00

𝗔𝗟𝗜𝗘𝗡𝗔𝗧𝗜𝗢𝗡 𝙤𝙧 𝙩𝙝𝙚 𝙙𝙚𝙨𝙞𝙧𝙚 𝙛𝙤𝙧 𝙞𝙣𝙩𝙞𝙢𝙖𝙘𝙮 este produs de PETEC în parteneriat cu Lava-Dansproduktion.

PETEC (Asociația pentru Teatru și Carte) este activă în domeniul artei contemporane din 2013 dezvoltând proiecte culturale și programe bazate pe interdisciplinaritate și dialog.Din 1997 Lava-Dansproduktion a fost implicată în numeroase proiecte de training și performance în Suedia și în mai multe țări est europene.Proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) și Konstnärsnämnden / The Swedish Arts Grants Committee.

𝘗𝘳𝘰𝘪𝘦𝘤𝘵𝘶𝘭 𝘯𝘶 𝘳𝘦𝘱𝘳𝘦𝘻𝘪𝘯𝘵𝘢̆ 𝘪̂𝘯 𝘮𝘰𝘥 𝘯𝘦𝘤𝘦𝘴𝘢𝘳 𝘱𝘰𝘻𝘪𝘵̦𝘪𝘢 𝘈𝘥𝘮𝘪𝘯𝘪𝘴𝘵𝘳𝘢𝘵̦𝘪𝘦𝘪 𝘍𝘰𝘯𝘥𝘶𝘭𝘶𝘪 𝘊𝘶𝘭𝘵𝘶𝘳𝘢𝘭 𝘕𝘢𝘵̦𝘪𝘰𝘯𝘢𝘭. 𝘈𝘍𝘊𝘕 𝘯𝘶 𝘦𝘴𝘵𝘦 𝘳𝘦𝘴𝘱𝘰𝘯𝘴𝘢𝘣𝘪𝘭𝘢̆ 𝘥𝘦 𝘤𝘰𝘯𝘵̦𝘪𝘯𝘶𝘵𝘶𝘭 𝘱𝘳𝘰𝘪𝘦𝘤𝘵𝘶𝘭𝘶𝘪 𝘴𝘢𝘶 𝘥𝘦 𝘮𝘰𝘥𝘶𝘭 𝘪̂𝘯 𝘤𝘢𝘳𝘦 𝘳𝘦𝘻𝘶𝘭𝘵𝘢𝘵𝘦𝘭𝘦 𝘱𝘳𝘰𝘪𝘦𝘤𝘵𝘶𝘭𝘶𝘪 𝘱𝘰𝘵 𝘧𝘪 𝘧𝘰𝘭𝘰𝘴𝘪𝘵𝘦. 𝘈𝘤𝘦𝘴𝘵𝘦𝘢 𝘴𝘶𝘯𝘵 𝘪̂𝘯 𝘪̂𝘯𝘵𝘳𝘦𝘨𝘪𝘮𝘦 𝘳𝘦𝘴𝘱𝘰𝘯𝘴𝘢𝘣𝘪𝘭𝘪𝘵𝘢𝘵𝘦𝘢 𝘣𝘦𝘯𝘦𝘧𝘪𝘤𝘪𝘢𝘳𝘶𝘭𝘶𝘪 𝘧𝘪𝘯𝘢𝘯𝘵̦𝘢̆𝘳𝘪𝘪.

Design grafic cover: Oana Băluță / Foto: Cătălin Munteanu

Parteneri culturali: Echo Echo Dance Theatre Company (Derry, Irlanda de Nord), UnteatruMARe/Muzeul de Artă RecentăRezidența BRD Scena9Centrul Naţional al Dansului Bucureşti (CNDB)

Partener media principal: Radio România Cultural

Parteneri media: CorPoetica (Milano, Italia), PerfocraZe International Artist Residency -p IAR (Kumasi, Ghana), Ruban Production ITP (Kyiv, Ucraina), MOVE2Collective (Belgrad, Serbia), MunteanuFEEDER.ro, Zile și Nopți

PETEC

0721261370

Vezi site-ul web Organizator

Muzeul de Artă Recentă

Bulevardul Primăverii 15
București, București 014192 România
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare

Share This Story, Choose Your Platform!

Go to Top