Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

Axis Syllabus workshop with Irina Hortin

noiembrie 29, 2019 @ 6:00 pm decembrie 1, 2019 @ 9:00 pm

Derivat din cuvântul latin „sărut”, știința folosește termenul osculaţie pentru a descrie o curbă care se apropie de o altă curbă sau de un cerc, metaforic „sărutând” sau „îmbrățișându-l”. În ASIRN adoptăm această idee pentru a denumi aplecarea laterală 3D a coloanei vertebrale umane – o mișcare homo sapiens moștenită din ondulația dintr-o parte în alta a strămoșilor noștri peşti. Așadar, dacă peștii sunt cei care îmbrățișează în mod constant apa pentru a se propulsa în față, noi suntem specia care sărută spațiul din jurul nostru în timp ce ne mișcăm.:)

În aceast workshop vom analiza curbele coloanei vertebrale, numeroasele articulații și mușchii minusculi ai coloanei vertebrale pentru a simți interacțiunea sofisticată pe care aceştia o realizează cu întreg corpul nostru. Vom explora strategiile coloanei vertebrale de a ne manevra prin spațiu în contextul gravitației, strategii care ne informează în permanență sistemul nostru proprioceptiv despre cum să ne articulăm și cum să ne raportăm la pământ și la spațiu.

Cum poate coloana vertebrală să ajute corpul la încărcarea țesutul elastic cu puterea de recul pentru a avea o călătorie mai ușoară, fie în dans, în mers sau în mișcarea noastră din viaţa de zi cu zi?

În timpul acestei cercetări, vom apela la explorarea în pereche, la Contact Improvisation și la unele materiale setate pentru a ne juca cu informațiile și pentru a le invita în propria noastră experiență.

Axis Syllabus

Axis Syllabus este un lexicon al mișcării umane care leagă informațiile din anatomie, biomecanică și fizică cu principiile mișcării universale.

Consolidată inițial de Frey Faust, AS a devenit o platformă de mișcare și cercetare pentru ASIRN (Axis Syllabus International Research Network, www.axissyllabus.org). Având la bază diverse domenii de expertiză, membrii ASIRN explorează potențialul cinetic al corpului uman și dezvoltă modele funcționale de mișcare dincolo de criteriile estetice. Acestea aplică fizic, explorează și verifică datele culese în AS și introduc, de asemenea, noi date empirice / științifice grupului, fapt care menține AS-ul în continuă evoluție.

În clasele AS, cadrele didactice certificate promovează situații de învățare colaborativă și explorativă și propun modele pentru un mod vesel de mișcare în conformitate cu structura corpului nostru și cu contextul său fizic.

Ca referință pentru locomoție, Programul AS reflectă modul în care am putea să ne mișcăm și să dansăm într-o manieră respectuoasă și care promovează sănătatea- atât față de noi înșine, cât și de ceilalți cu care împărtășim mișcare, timp și spațiu.

Despre Irina Hortin

Irina Hortin (www.irinahortin.com) a studiat dansul contemporan, lingvistică și Axis Syllabus. Lucrează pe plan internațional ca dansatoare, coregraf și profesor. Născută în România, a crescut în Germania, a trăit și a învățat în Franța, Argentina, Senegal și Elveția. În Argentina a luat legătura și s-a implicat în Tango, care a devenit parte din calea ei de atunci. În prezent, cu sediul în Düsseldorf (Germania), interpretează și predă în Tanzhaus NRW, la International Contact (Tango) – și Festivaluri de improvizație și codirează proiectul 1001Tropfen (www.1001tropfen.de), creând spectacole de dans în contexte naturale și urbane. Irina este membru al ASIRN și profesor certificat Axis Syllabus. Intrigată de experiența heterogenității și de numeroasele fațete ale umanităţii, este interesată în mod viu de modul în care corpurile umane comunică dincolo de limbaj și de modul în care rezonează între ele și în contextul nostru mai larg – fie că este dans sau doar că este – și ce este ceea ce ne mișcă.

Program :
(12 ore)
Vineri 29.11 –> 19:00 – 22:00
Sâmbătă 30.11 –> 09:00 -12:00
Duminică 01.12 –> 14:00 – 17:00 & 18:00 – 21:00

Preţ:
Early bird (until 10.11.2019) –> 300 RON
Preţ întreg –> 350 RON

Înscrieri:
Persoana de contact: Simona Baciu
Telefon: +40 745 289 064
Email : simonacontactimprovisation@gmail.com


Palatul Universul

Strada Brezoianu 23-25
București, București 010131 România
+ Hartă Google

Share This Story, Choose Your Platform!

Go to Top