Loading Evenimente

« Toate Evenimente

Bodies on the Move | Buzău

iunie 1, 2021 @ 12:00 pm iunie 3, 2021 @ 9:00 pm

// Spectacole și ateliere de dans contemporan/

/PROGRAM

ATELIER MOVING FIELDS – Ce te mișcă? (15-19 ani)
2 iunie, 11.00, Teatrul ”George Ciprian”SINGING BODIES` TRILOGY – performance de dans contemporan în 3 părți
2 iunie, 19.00, Teatrul ”George Ciprian”MOVING FIELDS – spectacol de dans contemporan
3 iunie, 19.00, Teatrul ”George Ciprian”* Pentru detalii și înscrieri, scroll down

SINGING BODIES’ TRILOGY este un performance de dans contemporan în trei părți care încapsulează experiențele kinestezice și senzoriale a trei coregrafi, în raport cu orașul în care trăiesc. El a luat naștere în urma unor procese colective de cercetare și creație desfășurate atât în spațiul public, cât și în sala de repetiție.”

Fiecare privire se oprește undeva, fiecare respirație care circulă prin mine pornește din spațiul public și se întinde înapoi în el. Oglindesc, contrazic, compun. Cu fiecare gest contribui la consolidarea sau distrugerea unui sistem de referință. Fiecare cuvânt favorizează sau încurcă comunicarea noastră.” (Alexandra Balasoiu, coregraf)
”Coloana sonoră e permanent prezentă, dar felul în care ascultăm e intermitent. Putem oare reorchestra discursul orașului? Putem recicla zgomotul care ne înconjoară, dându-i o altă dimensiune?” (Denis Bolborea, coregraf, sound designer)
”Amplific percepția, ascult toate simțurile, devin mai multe lucruri simultan, am 4 creiere și gheare. Învăț să răsun cu ceea ce mă înconjoară, sufletul vibrează împreună cu al celuilalt. Las inconștientul să se articuleze, să răsufle prin trup. Sunt impregnată visceral de toate identitățile întâlnirilor. Voi, ceilalți, sunteți simboluri din mine.” (Valentina de Piante, coregraf)Concept si interpretare:
Partea I: SPOOKY ACTIONS OF A SPOILED GIRL / Alexandra Bălășoiu
Partea a II-a: REALITY CHECK / Denis Bolborea
Partea a III-a: BAD MAMMA / Valentina De Piante Niculae
Videoproiectii: Cozlac Andrei
Foto-video: Lavinia Pollak
Sound design: Denis Bolborea
Light design si grafica: Hermina Stanciulescu
Producător: Indie Box
Durata: 2h si 20 minute (10 minute pauza)

MOVING FIELDS este un spectacol de dans contemporan care chestionează conceptul de energie, punând corpul în dialog cu resursele sale ascunse. În căutarea originii mișcării 7 dansatori intră într-o comunicare profundă cu ei înșiși, cu spațiul fizic și sonor, cu tehnologia, cu publicul. Tehnologia joacă un rol important în spațiul scenic, corpul fiind provocat să se adapteze și să comunice în mod real cu elementele instalației interactive. Moving Fields este un traseu de încărcare, descărcare, conservare, dăruire și sondare pe care artiștii îl parcurg alături de public. Pe parcursul acestui drum fiecare dintre noi își conturează un răspuns la întrebarea „ce ne mișcă”?

„Moving Fields este plin de fire, atât fizice cât și emoționale. Scena e un spațiu mai degrabă tehnologic – corpurile în mișcare sunt corpusculi activați de energia din jurul lor. Tensiunile se eliberează la întâlnirea dintre doi corpusculi și lumea pare un caleidoscop defect. În acest proces frunzele prind viață iar lumina se transformă în sunet pentru că într-un spectacol experiment totul este posibil!” (Lorin Coryllus, blog de teatru)

Concept și coregrafie: Cristina Lilienfeld
Consultant dramaturgic: Mihaela Dancs
Dansatori: Alexandra Bălășoiu, Denis Bolborea, Catrinel Catană, Cristina Lilienfeld, Andreea Belu, Filip Stoica
Compoziție muzicală: Diana Rotaru
Interpretează: ansamblul Sonomania
Design instalatii: Cristian Iordache
Costume: Georgiana Gherghișan
Light design: Alexandros Raptis
Design grafic: Oana Băluță
Foto-video: Alina Ușurelu
Producător: Asociația Petec

ATELIER MOVING FIELDS – Ce te mișcă? (Cristina Lilienfeld/Cristian Iordache)Plecând de la temele abordate în spectacolul Moving Fields am creat un atelier care tratează conceptul de energie și felul în care ea ne determină să ne mișcăm. Alături de echipa de dansatori care a studiat timp de o lună relația dintre mișcare și resursele interne/externe de energie ce o alimentează, vom asculta cu atenție această “curgere” interioară subtilă și personală.

Vom analiza prin mișcare diferite modalități de a înțelege energia, de a o consuma, a o crește sau a o dărui celor din jur. Câteva elemente cu care vom lucra sunt: exerciții de observare a propriului corp, exerciții în care preiau din exterior și integrez în mișcarea mea ceea ce văd, exerciții în care creez un tip de mișcare exploziv sau dimpotrivă imploziv. Vă așteptăm cu drag să explorăm împreună ce și cum ne mișcă.* Atelierul gratuit este destinat adolescenților cu vârste între 15-19 ani, amatori, iar experiența anterioară în dans nu este necesară.
* Pentru a te înscrie la atelier, trimite un e-mail la adresa contact@indiebox.ro, în care să ne spui numele tău, vârsta și datele de contact (telefon).”Bodies on the Move” este un proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național si nu reprezintă în mod necesar poziţia AFCN. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.Parteneri: Teatrul ”George Ciprian” Buzău, Gala Societății Civile, feeder.ro.

PETEC

0721261370

View Organizator Website

Teatrul George Ciprian

Aleea Castanilor nr. 1
Buzău, Buzău 120248 România
+ Harta Google
(0238) 720.853
View Loc de întâlnire Website

Share This Story, Choose Your Platform!

Go to Top