Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

Colliding into Dance // curs intensiv – Contact Improvisation

noiembrie 16, 2019 @ 7:00 pm noiembrie 24, 2019 @ 9:30 pm

Cursul va include sesiuni de practică liberă numite jam session şi va avea loc pe parcursul a 3 weekend-uri (22 ore) în perioada 16 NOV – 8 DEC cu acest orar:

>> SÂMBĂTĂ: 16 NOV și 7 DEC
19:00 – 21:30 curs

>> DUMINICĂ: 17 NOV și 8 DEC
12:00 – 15:00 curs
15:00 – 17:00 pauză/picnic/fresh air
17:00 – 19:00 jam session cu warm-up (deschis și neparticipanților la curs pe bază de donație liberă)

>> SÂMBĂTĂ: 23 NOV
11:00 – 13:30 curs
13:30 – 15:00 jam session (deschis și neparticipanților la curs pe bază de donație liberă)

>> DUMINICĂ: 24 NOV
12:00 – 15:00 curs

Pentru integritatea procesului de învățare participarea parțială nu este posibilă cu excepția jam session-urilor (vezi programul de mai sus).

PREȚ ÎNTREG de participare: 250 RON (10 locuri)
PREȚ REDUS pentru studenți: 120 RON (4 locuri)

ÎNSCRIERE: contactbucharestfest@gmail.com

De ce dansează oamenii de când lumea și de ce dansează oamenii astăzi? De ce ridicăm mâinile şi ne mișcăm bazinul și facem pași în diferite direcții când nu este neapărat necesar? Este dansul doar pentru anumiți oameni? Dansăm doar atunci când auzim muzică, sau are corpul melodia și ritmul său pe care le poate urma? Dansăm doar cu cei de sex opus sau dansăm cu oricine indiferent de sex, vârstă sau stil de viaţă?
Sunt întrebări la care nu putem răspunde ușor și este important să ne luăm timp, să reflectăm cu adevărat la ele. Desigur, putem face asta doar atunci când nu suntem împovărați de alte întrebări și probleme mult mai stringente decât arta. De aceea, dacă sunteți într-un moment în care vă atrag aceste întrebări și sunteți curioși să le investigați vă invit la un curs intensiv de Contact Improvisation.

În Contact Improvisation dansul este un proces de reflecție, dansăm pornind de la o întrebare fără insistenţa de a găsi un răspuns ultim. Cum îți influențează gravitația mișcarea? De ce mă mișc într-un anume fel? Ce este dezechilibrul? etc. Nu este vorba despre un act mistic în sensul în care întreb oracolul ce să fac în viață sau care este sensul vieții așteptând un răspuns care să mă scutească de responsabilitatea de a gândi.

”Thinking is not dancing, but thinking is part of dancing.”
— Stephen Batts

În dansul prin contact folosim contactul fizic ca pe o primă întrebare de la care începem să dansăm, să cercetăm și să improvizăm. Când improvizăm nu facem mișcări la întâmplare ci ne angajăm într-un proces activ de a lua decizii – în timp și spațiu real – sau observăm care sunt deciziile inconștiente pe care le luăm și dacă putem interveni în acest proces. Care sunt limitele și care sunt oportunitățile pe care le aduce contactul fizic în dans și cum acestea aduc noutate dansului fără partener?

Vom explora principii de bază din Contact Improvisation (rulări, căderi, ridicări cu partener), vom gândi în mișcare, vom practica structuri fixe de mișcare pe care apoi le vom deconstrui pentru a face loc libertății de acțiune, vom adapta exercițiile nivelului de experiență a fiecărui participant pentru ca fiecare să poată lua lucruri noi pe care să le dezvolte mai apoi în practica individuală.

Consider că dacă există o latură terapeutică în artă este anume interesul și practicarea artei de dragul artei și nu cu scopul de a găsi răspunsuri finale la probleme continue. De aceea invit la acest curs atât profesioniștii cât și amatorii sau curioșii care încearcă pentru prima dată un curs de dans.

Școala de dans Oportunidad – Palatul Universul

Srada Ion Brezoianu 23-25
București, București 010131 România
+ Hartă Google
0729 137 222

Share This Story, Choose Your Platform!

Go to Top