Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

Contact improvisation cu Virginia Negru, Smaranda Găbudeanu și Fabio Maria Gerhold (5-7 ani și 8-14 ani) @ Școala performativă pentru copii

decembrie 9, 2019 @ 8:00 am 5:00 pm

Contactul reprezintă fizicalitate, relație cu podeaua, rostogoliri, sărituri, rulări, căderi controlate, schimbarea nivelului față de podea, dar și relația cu cei din jur și includerea tuturor simțurilor în procesul de generare a mișcărilor. Improvizația se referă la antrenarea vitezei de direcționare a atenției către ceea ce se întâmplă în timp real, pentru a crea pe loc compoziții din mișcări spontane. Astfel, la curs vom dezvolta atât abilități motrice, cât și atitudini mentale de concentrare asupra a ceea ce facem și încredere în capacitățile proprii de a crea mișcările și compozițiile pe care ne dorim să le creăm.
Contact Improvisation presupune îmbunătățirea aptitudinilor motrice și a încrederii în sine și în ceilalți. Prin mișcare și prin contact fizic, copiii dezvoltă o nouă formă de comunicare și cunoaștere a propriului corp și a posibilităților sale creative.

După o formare de actor-păpușar, Smaranda Găbudeanu și-a început periplul în comedie, spectacole de operă, arte vizuale și performance, în ultimii ani instalându-se confortabil în dans. Interesul pentru improvizaţie – în sine sau privită ca tehnică de creație – s-a menţinut pe tot parcursul drumului, luând diverse forme, de la improvizație de teatru la real time composition în frame-uri de dans contemporan şi contact improvisation. Smaranda a condus numeroase ateliere și cursuri de actorie, mânuire de păpuși, dans, umbre, storytelling sau formate proprii ce îmbină mai multe arte în București, Brașov, Wroclaw și Genova. Este membru fondator PETEC și colaborator al Centrului Național al Dansului și al teatrelor Nottara, Creangă și Excelsior.

Fabio Maria are un background eclectic și internațional, cu studii de filosofie, relații internaționale și istorie. Activează ca freelancer în educație și training, marketing, PR și performance. Momentan pregătește cu Jean-Lorin Sterian video performance-ul „Singuri Acasă“ și colaborează cu Oficiul de Turism al Austriei pe proiecte culturale și de PR. A descoperit practica contact improvisation și a urmat-o cu pasiune, în festivaluri precum Contact Bucharest Festival, Dancefulness Kiev, Snowsurf Contact Festival (Ucraina). Face parte din grupul de profesori ce susțin cursurile și jam-session-urile săptămânale pentru adulți și participă ca dansator în Free improvisation dates.
Fabio e inspirat și motivat de dans performativ, somatică, inovație în educație și arhitectură.

Detalii AICI

Centrul Național al Dansului București

Bd. Mărășești Nr.80
București, Sector 4 România
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare
 

Share This Story, Choose Your Platform!

Go to Top