Loading Evenimente

« Toate Evenimente

Creație și improvizație în dans @Școala performativă CNDB

martie 9, 2020 @ 6:00 pm 7:30 pm

CREAȚIE ȘI IMPROVIZAȚIE ÎN DANS CU SMARANDA GĂBUDEANU ȘI FABIO MARIA GHERHOLD (8-14 ANI)

Cursul conține elemente de dans contemporan, tehnici somatice, bodywork, real time composition și contact improvisation în demersul de a accesa resursele creative ale corpului, de a dezvolta capacitatea copiilor de a crea împreună compoziții elaborate sau de a improviza cu spontaneitate. Copiii își descoperă propriul limbaj de exprimare corporală a lumii lor interioare și stabilesc o relație conștientă cu exteriorul. Astfel la curs vom dezvolta atât abilități motrice, cât și atitudini mentale de concentrare asupra a ceea ce facem și încredere în capacitățile proprii de a crea mișcări și compoziții coerente artistic.

Prin mișcare și prin contact fizic, copiii dezvoltă o nouă formă de comunicare și cunoaștere a propriului corp și a posibilităților sale creative care se vor manifesta și dincolo de spațiul studiolui de dans, în sesiuni de lucru la Muzeul de Artă Recentă, Muzeul Simțurilor, în natură. Vom avea ocazional invitați artiști din alte domenii -actori, artiști vizuali, muzicieni- pentru a ne îmbogăți vocabularul și deschide spre înțelegerea caracterului interdisciplinar al artei contemporane.

După o formare de actor-păpușar, Smaranda Găbudeanu și-a început periplul în comedie, spectacole de operă, arte vizuale și performance, în ultimii ani instalându-se confortabil în dans. Pe lângă participarea în numeroase producții artistice, Smaranda a condus ateliere și cursuri de actorie, mânuire de păpuși, dans, umbre, storytelling sau formate proprii ce îmbină mai multe arte în București, Brașov, Wroclaw și Genova. Este membru fondator PETEC și colaborator al Centrului Național al Dansului și al teatrelor Nottara, Creangă și Excelsior.

Fabio Maria Gerhold are un background eclectic și internațional, cu studii de dans, design, filosofie, relații internaționale și istorie. Născut în Austria, locuiește în București din 2017. În colaborare cu Centrul Național al Dansului și cu Oficiul de Turism al Austriei, activează ca freelancer în educație, design, marketing și performance. Fabio e inspirat și motivat de dans performativ, inovație organizațională, lucru cu oameni (mici si mari), design și arhitectură.

Fabio și Smaranda pot fi văzuți împreună pe scena CNDB în spectacolul de dans contemporan pentru copii ”Val si Cetatea sufletelor”, creat de Vava Ștefănescu.

Abonament: 300 lei / modul / 5 ședințe

Înscriere: https://forms.gle/hPZW5CwqJJY9yKy96

Info & detalii: cursuri@cndb.ro

Centrul Național al Dansului București

Bd. Mărășești Nr.80
București, Sector 4 România
+ Harta Google
View Loc de întâlnire Website

Share This Story, Choose Your Platform!

Go to Top