Dancing Walks cu Virginia Negru · Ziua Internațională a Dansului
iunie 1, 2021 @ 10:00 am – 11:30 am
În perioada 24 mai – 1 iunie te invităm să te întâlnești cu Virginia Negru și să vă plimbați împreună în București într-un dancing walk
. Participarea la eveniment se va face în baza unui GIVEAWAY, postarea unde te poți înscrie se află pe pagina de facebook PETEC @petecdecultura
Mersul este ceva obișnuit, însă cu fiecare pas înaintea celuilalt mișcarea devine automată, nereflexivă și tindem să uităm de potențialul ei de a crea. Te invităm să profiți de acest mers și să îl înțelegi ca pe un dans. În ideea că fiecare mișcare a corpului este expresivă, chiar și mersul, veți petrece împreună o oră în care vei fi atent la corp, vei explora ce se întâmplă și cum te simți atunci când aduci intenționalitate în mișcările pe care le faci.
În plimbarea pe care ți-o propunem împreună cu Virginia, te invităm să îți lași corpul să fie ca un sit de cercetare a unei lumi înțelese prin dans. Îți propunem o întâlnire care să-ți aducă atenția către atitudine, postură și felul în care te simți. Un dancing-walk despre lucrurile care îți schimbă energia în corp prin mișcări obișnuite. O oră despre lucrurile care transformă mișcarea în dans, despre gândurile care apar atunci când ai conștiența corpului și despre tehnicile pe care le poți folosi să te simți bine.
Un dancing-walk nu arată neapărat neobișnuit – din exterior arată ca o simplă plimbare. Cel mai important este că devii prezent în corpul tău, iar din ceva atât de simplu, dansul îți deschide o nouă lume, al cărei creator te invităm să devii.
—————————————————————————
Cum se întâmplă un dancing-walk?
1. Te întâlnești și faci cunoștință cu Virginia Negru.
2. Alegeți un traseu în care să vă plimbați timp de o oră.
3. Cum te simți când te miști? Pornind de la această întrebare, descoperiți împreună cum să-ți asculți mai bine corpul și ce relație e între ceea ce simți și unde te afli.
4. Practica mea, practica ta. Dansatorul îți împărtășește o practică pe care o folosește să se simtă mai bine, iar dacă ai și tu una, le explorați pe ambele împreună.
5. Wrap Up. Încheiați întâlnirea discutând despre lucrurile pe care le-ați observat și pe care le-ați descoperit în plimbarea voastră. Faceți la final și un selfie cu tag de #ZiuaDansului #DancingWalks.
Cum participi?Participarea la eveniment se va face în baza unui giveaway, postarea unde te poți înscrie se află pe pagina de facebook PETEC @petecdeculturaCe trebuie să faci?
Dai like postării.
Etichetează (tag) în comentariile postării 2 prieteni care te fac să dansezi, iar noi îți oferim un dancing-walk alături de Virginia Negru.
Opțional ne poți lăsă în comentariu una sau două din datele disponibile preferate.
Dacă nu ai făcut-o deja, dă un like paginii noastre și încă unul la @CentrulNationalalDansuluiBucuresti
Share-uiește postarea în stories ca să te înscrii la giveaway.
Datele posibile pentru participare sunt:
Luni, 24 mai · 10:00 -11:30
Marți, 25 mai · 10:00 -11:30
Luni, 31 mai · 10:00 -11:30
Marți, 1 iunie · 10:00 -11:30
Concursul se încheie pe 20 mai iar câștigătorii celor 4 dancing walk-uri disponibile vor fi selectați prin random.org și anunțați atât aici cât și în postarea Giveaway.
Succes!
BIO Virginia Negru
Virginia Negru se prezintă ca fiind un dansator needucat sau un amator profesionist. Acest lucru face referire la cultura în care a crescut, unde dansul era văzut mai degrabă ca ceva frivol și nedemn de prea multă implicare, dar mai ales la felul în care această preconcepție i-a afectat alegerile de studiu. A terminat Facultatea de Drept fiind hotărâtă să nu activeze niciodată în acest domeniu. Istoria sa personală, culturală și socială i-a conturat o personalitate contradictorie – neîncrezătoare și în același timp sigură de forțele proprii – detaliu care s-a infiltrat și amestecat mai apoi cu drumul și identitatea sa de dansator.
Mânată pe alocuri de un sentiment de ratare, că nu a urmat educația necesară unui dansator profesionist, dar și de natura sa ușor obsesivă/insistentă, a urmat cu îndârjire toate oportunitățile de a se autoeduca și de a trăi dansând. A căutat și a întâlnit profesori, medii și artiști care o inspirau, de cele mai multe ori în cadre non academice de studiu – festivaluri, ateliere, jam session-uri – atât în România cât și în străinătate, a citit, a cercetat, a călătorit și a urmat diverse practici de mișcare care i-au conturat stilul de dans: Catrina Choate (Dans Contemporan și Feldekrais), Amalia Stinopoulou (Limon Technique), Lelia Marcu (balet), Steve Batts și Ursula Laeubli (Poetic Movement), Benno Voorham și Sybrig Dokter, Scott Wells, Alexandra Soshnicova și Serghei Golovnya, Cyrus Khambatta, Nora Hajos, Nancy Stark Smith, Sasha Dodo, Adrian Russi, Susanne Martin, (Instant Composition și Contact Improvisation), Kira Kirsch și Antoine Ragot (Axis Syllabus).
Disciplina și spiritul autodidact dar și maturizarea emoțională au determinat-o, în jurul vârstei de 30 de ani, să își recunoască realizările, să își asume identitatea de dansator, și să îmbrățișeze drumul atipic pe care a mers cu o stranie consecventă, una care nu pare să țină de educație ci e mai degrabă specifică chemărilor sufletești.
În 2011 un eveniment din viața personală a fost catalizatorul și începutul unei perioade de interiorizare, chestionare, contemplare și călătorii inedite, care s-au fructificat mai târziu prin mai multe demersuri artistice, inițiative pedagogice, invitații performative : My life is my art – o călătorie din Veneția până în Finisterra – 4 luni mergând pe jos într-un avânt de a afla ce e în spatele “cortinei” realității cotidiene și de a chestiona modul demonstrativ și vizibil prin care i se cere unui artist să contribuie artistic, social și politic în lumea în care trăiește; cursuri săptămânale de Contact Improvisation urmate de jam session-uri de dans – ca manifestare a dorinței de comunicare directă și imediată cu alți artiști și cu publicul interesat de dans, dar și a nevoii de a replica modele de învățare și practică întâlnite în alte țări; Contact Bucharest Festival – organizarea anuală a unui eveniment intensiv de învățare, practică și schimb de experiență prin dans și Contact Improvisation cu profesori și participanți din mai multe țări; Pe Bune – dansator și profesor invitat în cadrul proiectului PETEC pentru a contribui la crearea unui spectacol de improvizație, muzică și dans pentru copii; Echilibru în Dezechilibru – o serie de ateliere de Contact Improvisation dedicate actorilor și dansatorilor profesioniști din mai multe orașe din România; Negotiating reality – laborator de cercetare asupra mișcării prin Contact Improvisation; spectacolele After.Life de Sasha Dodo, Iluzionistele de Mădălina Dan – dansator/performer; Academia de dans și performance CNDB – profesor invitat.
În prezent ghidează laboratorul de compoziție prin improvizație Perspective în Mișcare și se dăruiește cu entuziasm oricărei ocazii de a împărtăși cu ceilalți experiența și energia pe care a acumulat-o până acum dansând, predând și performând.
Dancing Walks este un proiect cu ocazia Zilei Internaționale a Dansului, inițiat de Centrul Național al Dansului București în parteneriat cu: AREAL – Spațiu de dezvoltare coregrafică (București), Bezsán Noémi (Târgu Mureș), Colectiv A (Cluj-Napoca), Contact Bucharest Festival (București), Delazero (București), Developing Art (București), Fundația Gabriela Tudor (București), I Dance You (Brașov), Indie Box (București), PETEC (București), LINOTIP Centru Independent Coregrafic (București), M Studio (Sfântu Gheorghe), Tangaj Collective (București), Teatrul din Stejar (Iași), Unfold Motion (Timișoara).
Artiști participanți:
Oana Băluță (Contact Festival Bucharest), Denis Bolborea (Areal, București), Catrinel Catană (Fundația Gabriela Tudor, București), Simona Dabija (Tangaj Collective, București), Alexandra Gîrbea (Indie Box, București), Ana Maria Guguian (I dance you, Brașov), Antonia Itineanț (Unfold Motion, Timișoara), Szekrényes László (M Studio, Sfântu Gheorghe), Irina Marinescu (Developing Art, București), Oana Mureșan (ColectivA, Cluj), Virginia Negru (PETEC, București), Bezsán Noémi (Târgu Mureș), Alexandru Radu (Teatrul din Stejar), Arcadie Rusu (Linotip, București), Beatrice Tudor (Delazero, Timișoara).
Proiectul se desfășoară în aer liber, în format unu la unu. Fiecare entitate parteneră decide asupra zilelor de desfășurare ale proiectului, în funcție de reglementările în vigoare din fiecare oraș. Măsurile de protecție și normele legale impuse împotriva răspândirii CO-VID19 vor fi respectate pe toată durata întâlnirilor.