Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

Don’t agree too quickly // Contact Improvisation Class & Jam

noiembrie 9, 2019 @ 11:00 am 2:00 pm

În Contact Improvisation a nu spune ‘Da!’ imediat unei mișcări sau unui impuls are un rol practic. Când intrăm în contact fizic cu un obiect sau cu o persoană, dacă urmărim cu atenție momentul întâlnirii, observăm că întâmpinăm o anumită rezistenţă. Una dintre cauze este inerția, adică rezistența la schimbare. În dansul prin contact putem folosi această forță pentru a genera noi mișcări și pentru a oferi și a primi suport.

Propun, la clasa de sâmbătă, să încercăm să nu anticipăm direcția sau impulsul pe care îl primim ci să ne oprim, să așteptăm, să observăm ce se întâmplă și abia apoi să răspundem. Fie că urmăm partenerul în invitația sa sau ne opunem, să dezvoltăm conştiinţa faptului că există mai multe posibilități și că putem alege atunci când ne dăm seama care sunt opțiunile.

Pentru aceasta vom face exerciții de conştientizare a centrului corpului nostru în relaţie cu centrul partenerului şi vom cerceta ce rol are inerția în Contact Improvisation. Vom învăța să așteptăm, să ne opunem și să alegem. Vom descoperi cum în dans forțele contradictorii pot fi forțe creatoare.

>> 11:00 – 12:30 – Clasă de Contact Improvisation cu Negru Virginia
>> 12:30 – 14:00 – Jam session

Clasă & Jam – 35 RON
Doar jam – donație liberă
*participarea la eveniment nu necesită înscriere prealabilă

Invităm pe fiecare să doneze în funcție de bugetul personal și de dorința de a încuraja accesibilitatea activităților artistice de calitate.

Centrul Național al Dansului București

Bd. Mărășești Nr.80
București, Sector 4 România
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare
Go to Top