Loading Evenimente

« Toate Evenimente

Gravity free point // masterclass cu Alexandra Soshnicova și Serghei Golovnea

iunie 11, 2022 @ 5:00 pm 7:00 pm

Punctul unde nu mai există gravitație
Masterclass de tehnică de dans

Sâmbătă, 11 iunie
17:00-19:30 masterclass
Duminică, 12 iunie
17:00-19:00 masterclass
19:10-20:40 jam session ghidat

Punctul zero. Punctul fără conținut. Suspensie.
Tăcerea dintre două momente.
Punctul de unde începem.
Punctul de unde pot schimba direcția cel mai ușor. Acel punct de unde poți reîncepe o nouă poveste. Acel punct de unde pot apărea surprize, de unde totul se poate dezvolta într-o noua direcție sau te poți întoarce la punctul sursă.
Vom căuta material performativ prin explorarea acestui tip de căutare în dansul nostru. Vom începe împreună și apoi ne vom împărți în grupe care vor avea diferite teme de explorare. La final ne vom reuni într-un grup mare și vom împărtăși ceea ce am descoperit. Împreună vom stimula revelațiile, ideile, vom dezvolta structuri care vor face vizibile temele cu care lucrăm.

Vom lucra în acest masterclass cu principiile de bază cu care lucrăm în antrenamentul nostru de dans și în procesul de creație.
Sărituri și tehnici de suport
Căderi atenuate
Punctul zero
Redirecționarea mișcării
Tehnici de ghidare a atenției

Propunerea noastră este direcționată către dansatori profesioniști, actori, performeri, pentru a le îmbogăți resursele fizice și creative dar invitația este deschisă și către amatori sau începători care practică dans contemporan, Feldenkrais, si alte practici somatice.

BIO
Alexandra și Sergey s-au cunoscut în 1997 în cadrul grupului de dans modern “Voices” (Voci) al cărei director artistic este Angela Doniy. Au devenit un duo în anul 2000. De atunci au continuat să danseze, să creeze, să improvizeze și să predea împreună. De asemenea, cei doi participă la proiecte și performance-uri internționale în rol de dansatori și coregrafi.
Împreună organizează proiecte internaționale și festivaluri în Moldova, predau in diferite tari și organizează jam session-uri de CI săptămânale, master class-uri și seri de dans contemporan și coregrafie în Moldova.
Ca artiști au lucrat cu M.A.P. Lisa Gimenes Company (Franta), “Ellen Kent & Opera International” (UK), Echo Echo Dance Theatre Company (Irlanda de Nord), Lava-Dansproduktion (Suedia). Ca și coregrafi au lucrat cu multe grupuri din Moldova și din afara țării: “Potoki” dance Theatre, Ukraine; “Other dances” scoala de dans contemporan în Dnipropetrovsk; “Dance BG Company” în Bulgaria; “Quadro” în Byelorussia.
Sunt de asemenea directorii școlii de dans contemporan și folclor “Fantezia” din Chișinău, coregrafi și dansatori în grupul “Voices”.

Taxă de participare:

## 300 Ron – preț întreg masterclass 2 zile + jam session
## 250 Ron reducere early bird pentru plata până pe 6 iunie
# 200 Ron participare o zi
40 Ron participare doar la jam session

**reducere 20% pentru studenți

Înscrierea se face prin completarea formularului https://petec.ro/contact/ și achitarea taxei de participare în contul
RO95INGB0000999910317091 (Asociația Pentru Teatru și Carte)
cu mentiunea “taxă curs”

Masteclass-ul precede spectacolul Intimacies, programat in 14 iunie la orele 21:30 scena UnArte, în cadrul festivalului Undercloud.
https://www.undercloud.ro/program-undercloud…/intimacies/

PETEC

0721261370

View Organizator Website

MIMA Muzica

Calea Griviței Nr. 6
București, București 156478 România
+ Harta Google
0722 342 124
View Loc de întâlnire Website

Share This Story, Choose Your Platform!

Go to Top