Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

Mișcare 3D | curs de improvizație și tehnici posturale cu Andreea Belu și Smaranda Găbudeanu

iunie 4, 2022 @ 5:00 pm 6:30 pm

Eveniment organizat de MIMA Muzica
Locație: MIMA Muzica
Durată: 1 ore 30 min
Public · Oricine, cu sau fără cont de Facebook

Vă propunem un curs care să ne aducă o percepție tridimensională a spațiului interior și exterior.
Folosim principii de bază din tehnici posturale și tehnici de conștientizare pentru a exersa și a crește conștiența în aspecte ca: postura, reechilibrarea musculară, echilibrul static și dinamic, capacitatea de relaxare și integrarea fizică a informațiilor primite prin simțuri. Mișcarea devine instrument de cunoaștere și de extindere a câmpului percepției și propriocepției.

Pornim de la teme de poziționare, lucrăm activ, muscular și articular, apoi adăugăm încă un strat, cel al respirației și fluidității mișcării ca, în final, să exersăm exact opusul: conștientizarea fizică în absența efortului muscular.

Alături de percepția tridimensională, varierea dinamicilor și a nivelului energetic, angrenarea tuturor simțurilor, creșterea flexibilității și a responsivității coloanei vertebrale aduc o mai mare lejeritate în dans și cresc bucuria cu care ne angrenăm în mișcările de zi cu zi.

Cursul reprezintă un punct de întâlnire dintre preocuparile de mișcare ale Smarandei Găbudeanu și seria de ateliere 𝐂𝐞 𝐟𝐞𝐥 𝐝𝐞 𝐜𝐨𝐫𝐩 𝐠𝐚̂𝐧𝐝𝐞𝐬𝐜? susținute de Andreea Belu, ce pun în discuție legătura dintre somatică, propriocepție și comunicare în cadrul grupurilor de creație artistică (trio-ul coregraf, regizor, interpret) și grupurilor de amatori ai mișcării (persoane care vor să aprofundeze tehnici cinetice, pentru a-și îmbunătăți posibilitățiile motrice).

Acest curs se adresează adulţilor.

Pentru înscrieri la întregul modul sau la clase drop-in accesați link-ul:
https://mimamuzica.ro/educatie…/mima-bucuresti/miscare-3d/

𝐀𝐧𝐝𝐫𝐞𝐞𝐚 𝐁𝐞𝐥𝐮 este coregrafă și interpretă de dans contemporan, activitatea ei fiind condusă de interesul pentru educarea conștiinţei individuale și corporale, dezvoltarea inteligenţei corpului prin pregătirea lui pentru marea diversitate a schemelor de mișcare.

A absolvit studiile de licență și master la secția de coregrafie a Facultății de Teatru a U.N.A.T.C. „I. L. Caragiale” din București și a programului de licență la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, tot în București.

A predat consecvent dans contemporan, Contact Improvisation, Pilates și Yoga timp de peste 10 ani.

În ultimii 13 ani, a colaborat ca performer, profesor și student cu Centrul Național al Dansului București, Fundația Gabriela Tudor, Asociația 4Culture, Fabrica de Pensule, The Workshop Foundation (Ungaria), North Karelia College (Finlanda), Künstlerhaus Mousonturm (Germania), Universitatea de Arte din Târgu Mureș, CiNETic – Centrul Internațional de Educație și Cercetare în Tehnologii Inovativ Creative, Tangaj Dance Collective, Teatrul German de Stat din Timișoara, Teatrul Matei Vișniec Suceava, Universitatea de Arte Teatrale Târgu Mureș, Muzeul de Artă Recentă București. A fost co-coordonator al proiectului +2017 [ despre corp, iubire și dans contemporan] și al platformei DanceCloud, curatoare și moderatoare a seriei de dialoguri publice „Istorii Prezente în Spații Incomode” și membru co-fondator al spațiului de de dezvoltare coregrafică AREAL.

A creat mișcare scenică pentru piese de teatru, colaborând cu instituții ca: Teatrul Szigligeti Oradea, Teatrul Național București, Teatrul Național Târgu Mureș, Teatrul de Comedie București, Teatrul Metropolis, Teatrul Matei Vișniec Suceava, Teatrul Țăndărică.

Mișcarea, dansul și teatrul sunt, pentru ea, un mod direct și sincer de a ajunge la oameni.

𝐒𝐦𝐚𝐫𝐚𝐧𝐝𝐚 𝐆𝐚̆𝐛𝐮𝐝𝐞𝐚𝐧𝐮 și-a început educația formală prin studii de actorie și mânuire de păpuși și marionete și a continuat cu dans contemporan și cu vizite în medii artistice diverse, lucrările sale având o perspectivă inter-disciplinară ce integrează diferite practici și abordări. Corpul „locuit” se află în centrul activităților sale deopotrivă ca material și ca perspectivă din care investighează.

A absolvit UNATC „I. L. Caragiale”, Academia de dans și performance CNDB și este masterandă la CESI – Teoria și practica imaginii.

Alături de participarea în spectacole de dans contemporan („Iluzionistele” de Mădălina Dan, „Stars High in Amnesia’s Sky”de Mihai Mihalcea, „Val și Cetatea sufletelor” de Vava Ștefănescu, „Alienation or the desire for intimacy” de Benno Voorham, „Nu toți sunt eroi” co-creat împreună cu Cristina Lilienfeld, „After.Life” de Sasha Dodo etc), Smaranda a regizat și a performat în filme de dans, a creat instalații vizuale, a jucat în și a creat coregrafii pentru spectacole de teatru.

A colaborat de-a lungul timpului ca dansator, actor, coregraf cu Centrul Național al Dansului, București, Opera Națională Română, Teatrul Nottara, Teatrul Excelsior, Teatrul Ion Creangă, Teatrul George Ciprian Buzău, Teatrul Regina Maria Oradea, Universitatea Națională de Muzică, ansamblul Sonomania, Bucharest Winds ensemble, Muzeul de Artă Recentă, AVMotional.

Smaranda este membru fondator și președinte al Asocației Pentru Teatru și Carte PETEC – o platformă interdisciplinară de producție, cercetare și educație în domeniul artelor spectacolului contemporan.

Credit foto: Grigore Popescu Ghergani

MIMA Muzica

0722 342 124

Vezi site-ul web Organizator

MIMA Muzica

Calea Griviței Nr. 6
București, București 156478 România
+ Hartă Google
0722 342 124
Vezi site-ul web Loc de desfășurare

Share This Story, Choose Your Platform!

Go to Top