Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

No reason to dance? | Ateliere destinate profesioniștilor

aprilie 21 @ 7:00 pm aprilie 26 @ 9:00 pm


Durată: 2 ore

Public  · Oricine, cu sau fără cont de Facebook

𝘕𝘰 𝘳𝘦𝘢𝘴𝘰𝘯 𝘵𝘰 𝘋𝘢𝘯𝘤𝘦? | ateliere adresate profesioniștilor @UNAGE Iași:

・ 21 și 22 aprilie, 19:00 – 21:00 𝘔𝘢𝘬𝘪𝘯𝘨 𝘢𝘯𝘥 𝘴𝘩𝘢𝘳𝘪𝘯𝘨 𝘱𝘩𝘳𝘢𝘴𝘦𝘴 𝘰𝘧 𝘮𝘰𝘷𝘦𝘮𝘦𝘯𝘵 𝘧𝘳𝘰𝘮 𝘢 𝘱𝘰𝘦𝘵𝘪𝘤 𝘮𝘰𝘷𝘦𝘮𝘦𝘯𝘵 𝘱𝘦𝘳𝘴𝘱𝘦𝘤𝘵𝘪𝘷𝘦 | atelier cu Steve Batts
・ 25 aprilie, 19:00 – 21:00 𝘋𝘢𝘯𝘤𝘪𝘯𝘨 𝘊𝘰𝘯𝘵𝘢𝘤𝘵 𝘐𝘮𝘱𝘳𝘰𝘷𝘪𝘴𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯 | atelier cu Virginia Negru și Cătălin Diaconu
・ 26 aprilie, 19:00 – 21:00 𝘎𝘳𝘢𝘷𝘪𝘵𝘺 𝘧𝘳𝘦𝘦 𝘱𝘰𝘪𝘯𝘵 | materclass cu Alexandra Soshnicova și Serghey Golovnea

Proiectul 𝘕𝘰 𝘳𝘦𝘢𝘴𝘰𝘯 𝘵𝘰 𝘋𝘢𝘯𝘤𝘦? își va începe activitatea la Iași, oferind acces unei serii de ateliere dedicate studenților și specialiștilor în artele performative, între 21 și 26 aprilie.

Conținutul atelierelor va fi conturat de perspectiva dansatorului Steve Batts, perspectivă ce s-a dezvoltat și detaliat în peste patruzeci de ani de experiență, colaborare, practică și reflecție în calitatea sa de coregraf și director artistic al companiei Echo Echo Dance Theater, din Derry, Irlanda de Nord. Ideea centrală a acestei viziuni este că dansul s-ar putea să fie mai apropiat ca intenție artistică de poezie decât de artele vizuale și chiar decât de teatru. Dansul are propriul limbaj, propriile principii și propria integritate dincolo de muzică și de text. În completarea acestei perspective, dar din unghiuri și forme de dans diferite, vin cu atelierele lor și ceilalți artiști ai proiectului, care lucrează și colaborează cu Steve Batts de mai bine de 20 de ani: Alexandra Soshnicova și Serghey Golovnea, un duo din Republica Moldova, care crează, predau și dansează împreună din anul 2000, cât și Cătălin Diaconu (practician Aikido și Contact Improvisation) și Virginia Negru (performer și facilitator ateliere de dans și Contact Improvisation), din România.

Între 20 și 29 aprilie, ei vor lucra împreună în cadrul unei rezidențe/ laborator de cercetare artistică, deschizând totodată accesul și dialogul cu publicul (întâi specializat, apoi general) în procesul lor de îmbinare a analiticului cu intuitivul în practica și teoria dansului.

👉 Studenții, doctoranzii și profesorii Universității Naționale de Arte „George Enescu” Iași vor putea lua contact direct cu principiile metodei formulate de Steve Batts, cu viziunea sa asupra gramaticii și sintaxei limbajului artistic al dansului, în atelierul 𝘔𝘢𝘬𝘪𝘯𝘨 𝘢𝘯𝘥 𝘴𝘩𝘢𝘳𝘪𝘯𝘨 𝘱𝘩𝘳𝘢𝘴𝘦𝘴 𝘰𝘧 𝘮𝘰𝘷𝘦𝘮𝘦𝘯𝘵 𝘧𝘳𝘰𝘮 𝘢 𝘱𝘰𝘦𝘵𝘪𝘤 𝘮𝘰𝘷𝘦𝘮𝘦𝘯𝘵 𝘱𝘦𝘳𝘴𝘱𝘦𝘤𝘵𝘪𝘷𝘦, în datele de 21 și 22 aprilie, între orele 19:00 și 21:00.

👉 Joi, 25 aprilie, între orele 19:00 și 21:00, este rândul duo-ului Virginia Negru și Cătălin Diaconu să intre într-un schimb de idei cu profesioniștii interesați, în cadrul atelierului 𝘋𝘢𝘯𝘤𝘪𝘯𝘨 𝘊𝘰𝘯𝘵𝘢𝘤𝘵 𝘐𝘮𝘱𝘳𝘰𝘷𝘪𝘴𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯, printr-o cercetare asupra noilor posibilități de mișcare ce se pot genera în momentul în care conștientizăm diferitele grade de tensiune poetică și de conținut dramatic pe care le oferă lucrul cu distanța, apropierea, atingerea, în relație cu partenerii de scenă.

👉 Ciclul de evenimente dedicate specialiștilor în dans se va încheia pe data de 26 aprilie, cu masterclass-ul 𝘎𝘳𝘢𝘷𝘪𝘵𝘺 𝘧𝘳𝘦𝘦 𝘱𝘰𝘪𝘯𝘵, susținut de Alexandra Soshnicova și Serghey Golovnea, între orele 19:00 și 21:00. Alexandra și Serghey vor propune studenților elemente de dans contemporan care, deși sunt sofisticate și acrobatice, vor fi abordate cu multă simplitate, astfel încât să devină accesibile și ușor de aplicat, atât solo cât și alături de colegi de scenă.

📍Formularul de înscriere pentru această serie de evenimente este aici: https://forms.gle/KeqfRCqSBtbHm34n8

Participarea este gratuită, însă locurile sunt limitate.
————————————————————–
Proiectul este o co-producție a Echo Echo Dance Theatre Company și PETEC, cofinanțat de AFCN.

Parteneri: Muzeul Național al Literaturii Române Iași, Primăria Municipiului Iași, Destination Iași, Universitatea Națională de Arte “George Enescu” Iași, Centrul Naţional al Dansului Bucureşti.

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Internațional, Viva FM, Ziarul de Iași, Spotmedia, Zile și Nopți, Ziarul Metropolis, Revista Golan, Bookhub, Happ.ro, life.ro, Palindrom, Observator Cultural, The Institute, Capital Cultural.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea

PETEC

0721261370

Vezi site-ul web Organizator

Universitatea Națională de Arte “George Enescu” Iasi

Strada Cuza Vodă 27
Iași, 700037 România
+ Hartă Google
0232 212 549
Vezi site-ul web Loc de desfășurare

Share This Story, Choose Your Platform!

Go to Top