Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

Perspective în mișcare || AREALab

decembrie 20, 2020 @ 6:00 pm 7:30 pm

Eveniment organizat de AREAL spațiu pentru dezvoltare coregrafică şi Negru Virginia

Eveniment online

Duminică la 18:00 – 19:30

Preţ: gratuit · Durată: 1 ore 30 min

Public  · Oricine, cu sau fără cont de Facebook

Deschidem procesul nostru de laborator și vă invităm să fiți alături de noi, duminică 20 decembrie, începând cu ora 18.00 pe canalul Facebook Areal și într-o discuție online pe platforma ZOOM de la 18:45.

Perspective în mișcare este un laborator inițiat de artista Virginia Negru în care analizăm și explorăm mecanismele improvizației în dans. Ne punem problema compoziției și articulării de sens prin mișcare atunci când nu avem un scenariu, un concept sau un mesaj prestabilit. Ne întrebăm care sunt capacitățile și atitudinea pe care trebuie să le cultivăm pentru a ne descurca cu necunoscutul improvizației și a produce în același timp ceva relevant momentului în care dansăm. Punem în practică teorii și tehnici ale altor dansatori și artiști pentru care improvizația reprezintă o formă de practică performativă și mediu de expresie artistică.

Scopul laboratorului este de a ne antrena sensibilitatea kinestezică și atenția față de ceilalți și spațiu în așa fel încât să putem produce în timp real compoziții coerente și bine articulate.

După vizionarea unor schițe de laborator sub forma unui înregistrări video vom sta de vorbă despre acest proces fragil al improvizației în care schimbăm şi suntem schimbaţi de spaţiul în dansam, în care atunci când pare că nu se întâmplă nimic în următoarea secundă se întâmplă TOTUL.

La laborator au participat artiștii Cristina Lilienfeld, Smaranda Găbudeanu, Alexandra Bălășoiu, Filip Stoica, Mariana Gavriciuc, Fabio Maria, Mădălina Dan, Virginia Negru și muzicanul Cătălin Diaconu.Pentru a vă rezerva locul vă rugăm să vă înscrieți aici: https://forms.gle/yVKNaMeKoifMySR49

Prima etapă a laboratorului s-a derulat în perioada 17 noiembrie – 20 decembrie 2020 în cadrul programului “4 Corpuri | Colectiv pentru Dans”, program cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Share This Story, Choose Your Platform!

Go to Top