Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

Practici de improvizație în mișcare | NOIEMBRIEPERFORMATIV

noiembrie 13 @ 10:00 am noiembrie 17 @ 9:00 pm

Eveniment găzduit de PETEC şi Centrul Cultural Reduta

Centrul Cultural Reduta

Durată: 5 zile

Public  · Oricine, cu sau fără cont de Facebook

Vă invităm să participați la săptămâna NOIEMBRIE PERFORMATIV, un program de explorare a mișcării și dansului organizat de Centrul Cultural Reduta Brașov.

Zilnic, între orele 10:00 și 14:00 în perioada 13-17 noiembrie, puteți participa la un proces de cunoaștere a dansului ca act poetic, performativ.

Această săptămână de ateliere se va încheia cu o prezentare performativă ce va include conceptele parcurse de către participanți sub îndrumarea artistelor Virginia Negru, Smaranda Găbudeanu și Oana Baluță.

Evenimentul este deschis publicului larg, indiferent de nivelul de experiență în domeniul artelor performative. Insistăm pe un public cât mai divers, de vârste și experiențe diferite.

𝐀𝐭𝐞𝐥𝐢𝐞𝐫𝐞𝐥𝐞 𝐬𝐞 𝐯𝐨𝐫 𝐜𝐨𝐧𝐜𝐞𝐧𝐭𝐫𝐚 𝐩𝐞 𝐜𝐨𝐧𝐜𝐞𝐩𝐭𝐞 𝐩𝐫𝐞𝐜𝐮𝐦 𝐭𝐫𝐚𝐧𝐬𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐝𝐚𝐧𝐬𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐢̂𝐧 𝐦𝐢𝐬̦𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐩𝐨𝐞𝐭𝐢𝐜𝐚̆ – 𝐏𝐨𝐞𝐭𝐢𝐜 𝐌𝐨𝐯𝐞𝐦𝐞𝐧𝐭, 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐭𝐫𝐮𝐜𝐭̦𝐢𝐚 𝐮𝐧𝐮𝐢 𝐬𝐨𝐥𝐨, 𝐨𝐛𝐬𝐞𝐫𝐯𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐝𝐚𝐧𝐬𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐢̂𝐧 𝐜𝐨𝐫𝐩𝐮𝐥 𝐧𝐨𝐬𝐭𝐫𝐮 𝐬̦𝐢 𝐦𝐨𝐝𝐮𝐥 𝐢̂𝐧 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐦𝐢𝐬̦𝐜𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐧𝐞 𝐬𝐜𝐡𝐢𝐦𝐛𝐚̆. 𝐕𝐨𝐦 𝐞𝐱𝐩𝐥𝐨𝐫𝐚 𝐭𝐞𝐡𝐧𝐢𝐜𝐢 𝐢𝐧𝐟𝐥𝐮𝐞𝐧𝐭̦𝐚𝐭𝐞 𝐝𝐞 𝐀𝐱𝐢𝐬 𝐒𝐲𝐥𝐥𝐚𝐛𝐮𝐬 𝐬̦𝐢 𝐦𝐨𝐝𝐮𝐫𝐢 𝐝𝐞 𝐫𝐞𝐩𝐫𝐞𝐳𝐞𝐧𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐯𝐢𝐳𝐮𝐚𝐥𝐚̆ 𝐚 𝐝𝐚𝐧𝐬𝐮𝐥𝐮𝐢, 𝐩𝐮𝐧𝐚̂𝐧𝐝 𝐚𝐜𝐜𝐞𝐧𝐭𝐮𝐥 𝐩𝐞 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐧𝐭̦𝐢𝐚 𝐦𝐢𝐬̦𝐜𝐚̆𝐫𝐢𝐢.

𝐀𝐜𝐞𝐚𝐬𝐭𝐚̆ 𝐬𝐚̆𝐩𝐭𝐚̆𝐦𝐚̂𝐧𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐞𝐱𝐩𝐥𝐨𝐫𝐚𝐫𝐞 𝐚𝐫𝐭𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜𝐚̆ 𝐩𝐫𝐨𝐦𝐢𝐭𝐞 𝐬𝐚̆ 𝐝𝐞𝐳𝐯𝐚̆𝐥𝐮𝐢𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐟𝐮𝐧𝐳𝐢𝐦𝐞𝐚 𝐬̦𝐢 𝐝𝐢𝐯𝐞𝐫𝐬𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚 𝐚𝐫𝐭𝐞𝐢 𝐩𝐞𝐫𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐭𝐢𝐯𝐞, 𝐢̂𝐧 𝐝𝐢𝐫𝐞𝐜𝐭𝐚̆ 𝐥𝐞𝐠𝐚̆𝐭𝐮𝐫𝐚̆ 𝐜𝐮 𝐢𝐬𝐭𝐨𝐫𝐢𝐜𝐮𝐥 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐬̦𝐢 𝐝𝐚𝐧𝐬𝐮𝐥 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐝𝐞𝐣𝐚 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐢̂𝐧 𝐜𝐨𝐫𝐩. 𝐋𝐚 𝐟𝐢𝐧𝐚𝐥, 𝐯𝐚̆ 𝐢𝐧𝐯𝐢𝐭𝐚̆𝐦 𝐬𝐚̆ 𝐩𝐚𝐫𝐭𝐢𝐜𝐢𝐩𝐚𝐭̦𝐢 𝐬𝐚̂𝐦𝐛𝐚̆𝐭𝐚̆, 𝟏𝟖 𝐧𝐨𝐢𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 𝐥𝐚 𝐩𝐫𝐞𝐳𝐞𝐧𝐭𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐧𝐨𝐚𝐬𝐭𝐫𝐚̆ 𝐩𝐞𝐫𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐧𝐭𝐢𝐯𝐚̆, 𝐮𝐧𝐝𝐞 𝐢𝐥𝐮𝐬𝐭𝐫𝐚̆𝐦 𝐩𝐫𝐢𝐧 𝐜𝐨𝐫𝐩 𝐩𝐚𝐫𝐜𝐮𝐫𝐬𝐮𝐥 𝐜𝐨𝐥𝐞𝐜𝐭𝐢𝐯, 𝐮𝐧 𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐚𝐜𝐨𝐥 𝐜𝐮 𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜𝐮𝐥 𝐩𝐞 𝐬𝐜𝐞𝐧𝐚̆.

Program:

—————————–

Luni – vineri | 13-17.11
10:00-14:00
Sala de muzică Reduta, parter

Ateliere gratuite pentru publicul larg: practici de improvizație în mișcare și observarea dansului

—————————–

Sâmbătă | 17.11 | ora 19:00
Sala Reduta

Prezentare performativă – intrare liberă

—————————–

Participarea este gratuită pe bază de înscriere în următorul formular:

https://forms.gle/tiz4kpHgTxZrkzMv6

Poetic Movement este o practică de dans și compoziție prin mișcare care sensibilizează și trezește memoria și imaginația incorporată a dansatorului ‘’embodied memory and imagination’’, o aduce în spațiul și în timpul prezent și o transformă prin intermediul atenției. Dansul ca mișcare reală, în timp și spațiu real cu intenție poetică. Poetic Movement este o practică inițiată de dansatorul coregraf Stephen Batts, UK.

VIRGINIA NEGRU este dansatoare și facilitatoare de ateliere de dans și contact improvisation din România. A explorat diverse forme de dans și mișcare și a colaborat cu profesori de renume din țară și străinătate. Virginia organizează evenimente și proiecte performative, precum Contact Bucharest Festival și este implicată în educația artistică ca profesor invitat. A colaborat și dansat în spectacolele ”Pe Bune” și ”After.Life”. A fost co-creator și performer în filmul de dans [ship of fools] produs de IndieBox și, iar în proiectului ARTopia a contribuit la realizarea filmului de dans “Cel de acolo nu este cel de aici”. În prezent performează în spectacolele “Iluzionistele” și ”Patosfera”coregrafiate de Mădălina Dan.

SMARANDA GĂBUDEANU și-a început educația formală prin studii de actorie și mânuire de păpuși și marionete și a continuat cu dans contemporan și cu vizite în medii artistice diverse, lucrările sale având o perspectivă inter-disciplinară ce integrează diferite practici și abordări. Corpul se află în centrul activităților sale deopotrivă ca material și ca perspectivă din care investighează.

OANA BĂLUȚĂ a început mișcarea intensivă încă de cand practica baschet de performanță, însă doar după conectarea cu Virginia Negru a realizat importanța prezenței în corp chiar și în repaus. Din pasiune pentru practicile corporale, a călătorit în Suedia și în Asia pentru a practica Contact Improvisation, Axis Syllabus, Feldenkrais, Body-Mind Centering, Ecstatic Dance și Yoga alături de profesori și dansatori internaționali. Din 2016 este co-fondatoare Bucharest Contact Festival și colaborator de imagine pentru Asociația pentru Teatru și Carte PETEC.

NOIEMBRIE PERFORMATIV este un proiect realizat de Centrul Cultural Reduta Brașov în parteneriat cu Mulberry Projects și PETEC, finanțat de Consiliul Județean Brașov.

Așteptăm cu entuziasm să vă avem alături! 

PETEC

0721261370

Vezi site-ul web Organizator

Centrul Cultural Reduta

Apollonia Hirscher 8
Brașov, Brașov 500025 România
+ Hartă Google

Share This Story, Choose Your Platform!

Go to Top