Loading Evenimente

« Toate Evenimente

Premiera filmului Up Stairs – eveniment online

septembrie 15, 2020 @ 9:00 pm 9:30 pm

Vă invităm la premiera filmului de dans contemporan Up Stairs pe platforma online TIFF Unlimited, marți, 15 septembrie de la ora 21.00.

Eveniment online: http://unlimited.tiff.ro/

UP STAIRS, regizat de Alina Ușurelu și produs de Irina Marinescu, este un film experimental de dans ce folosește scara ca pretext performativ și simbol al spațiului utilitar/ public reactivat, reinterpretat și recreat prin interacțiunea cu corpul, simțurile și filtrele personale.


Implicând șase performeri din comunitatea dansului contemporan din România, compoziția metaforică a filmului urmărește un traseu de deconstrucție și reconstrucție a spațiului la întâlnirea cu corpul – de la întuneric la lumină, de la monument la ruină, de la verde, viu, natural la tehnologie. Cinci dintre performeri interacționează senzorial și motric cu câte un singur spațiu/ o singură scară, scările urmând o traiectorie prestabilită: scara claustrare – scara monument – scara ruină – scara acaparată de natură – scara tehnologie. Cel de-al șaselea performer aduce împreună cele 5 spații/scări pentru a accentua posibilitatea de înțelegere și conectare diversă și diferită la mediul arhitectural (permanent și construit). Astfel, acesta creează un traseu unificator care expune interpretări și reacții diferite la acestea.

UP STAIRS realizează astfel o nouă propunere vizuală care vine în întâmpinarea nevoii de a înțelege calitativ diferit spațiul, corpul și relatia dintre acestea.

Performeri: Carmen Coțofană, Catrinel Catană, Cristina Lilienfeld, Irina Strungăreanu, Istvan Teglaș, Momo Peter Sanno.

Up Stairs este un proiect cultural al Asociației pentru Teatru și Carte – PETEC, difuzat în parteneriat cu Developing Art și susținut de Ministerul Culturii.

PETEC

0721261370

View Organizator Website

Share This Story, Choose Your Platform!

Go to Top