Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

Trecuturi Prezente. Arhiva și corpul | Instalație vizuală și performativă | 5-22.11, /SAC @ Malmaison

noiembrie 5, 2022 @ 4:00 pm noiembrie 22, 2022 @ 8:00 pm

Trecuturi Prezente. Arhiva și corpul
Instalație vizuală și performativă
5 – 22 noiembrie/SAC @ Malmaison
Calea Plevnei 137C, etaj 2
Program de vizitare
Joi-vineri 16:00-20:00
Sâmbătă 14:00-20:00 
Concept: Ioana Marinescu
Filmări: Laurențiu Calciu
Curator program Open Context: Alex Radu
În trei zile aici va crește iarba…
Acțiuni performative
5, 6, 12, 13 și 17 noiembrie, ora 19.30 
Performeri: Smaranda Găbudeanu,Iulia Mărăcine, Katia Pascariu, Ana Turos
Invitat special: Aurelia Anton 
Montaj video și sunet: Cristian Văraru
Costume: Doina Apreotesei

Ce rămâne când aparent nu mai e nimic?

Paradoxal, cu cât trece mai mult timp, cu atât mai mult ne interesează lucrurile la care nu mai avem acces. Orașul Pompei este extraordinar păstrat sub lava care l-a acoperit într-o singură zi acum 2000 de ani. Golul lăsat în lavă prin dispariția materiei organice a devenit matrița corpurilor de ipsos, martori palpabili ai acelei lumi. Ca într-o oglindă răsturnată, în urma distrugerii programatice a dealului Uranus din anii ’80, nu a rămas aproape nimic tangibil, doar câteva fragmente fizice; s-a creat în schimb o comunitate cu amintiri extrem de vii.

Propunem o pendulare între uitare și recuperare, ștergere și reconstruire. Aducem spații, obiecte și povești din timpuri trecute în prezent, le reconfigurăm, creăm experiențe care devin noi surse de arhivă. Deveniți martori ai acestui mecanism tipic de arhivare subiectivă.

Proiectul se bazează pe cercetarea Ioanei Marinescu (artist vizual și arhitect) care scoate la lumină fenomenul istoriilor reprimate, dispărute și al dislocării forțate a comunităților.

Instalația vizuală și performativă Trecuturi Prezente. Arhiva și corpul face parte din programul curatorial Open Context la /SAC @ MALMAISON de coproducții, cercetări și practici colaborative și transdisciplinare în artele vizuale, performative și scenice. Echipa /SAC care a colaborat la realizarea înstalației: Justin Baroncea (arhitect), Maria Ghement (arhitect) și Simona Abagiu (producător).

Proiectul Trecuturi Prezente. Arhiva și corpul este produs de PETEC (Asociația Pentru Teatru și Carte) în co-producție cu /SAC @ MALMAISON, în parteneriat cu H2Dance (Londra), CNDB (Centrul Național al Dansului București), Beaconsfield (Londra), comunitatea platformei Cartierul Uranus, CESI (Centrul de Excelență în Studiul Imaginii), Radio România Cultural, Igloo.

PETEC esteo platformă interdisciplinară de producție, cercetare și educație în domeniul artelor spectacolului contemporan.

Spațiul de Artă Contemporană – /SAC – este o inițiativă independentă privată, un context resursă dedicat necesităților actuale ale producătorului și ale publicului pentru a stabili un dialog direct și formator prin intermediul expoziției, cercetării și promovării. 

Proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN). Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Vă așteptăm!

PETEC

0721261370

Vezi site-ul web Organizator

Malmaison

Calea Plevnei 137C
București, 060011 România
+ Hartă Google

Share This Story, Choose Your Platform!

Go to Top