EROM ZERO TO FLYING – Scott Wells Masterclass

Contact Bucharest Festival 2019 va începe cu un atelier in pre-festival deschis tuturor!

“Bazându-ne pe tehnicile de Contact Improvisation vom călători într-o atmosferă care încurajează libertatea de expresie și zborul. Vom lucra, de asemenea, cu tehnici somatice precum Body Mind Centering și Alexander Technique pentru a aprofunda practica acrobatică și a o înțelege dincolo de efortul fizic aparent. De exemplu: a sări ≠ a zbura pentru că a sări presupune o activitate musculară susținută, pe când a zbura are ca mecanică focus-ul asupra scheletului și este influențat de emoțiile și atitudinea celui care acționează. Acesta este doar un exemplu de temă pe care o vom explora.

În privința schemelor acrobatice fiecare își va respecta propriul nivel și va învăța într-un grup susținător care inspiră siguranță – fiecare dintre voi va ajunge să facă ceva ce nu a mai făcut niciodată.

Îmi place să primesc feedback și să îmi adaptez cursul în funcție de personalitatea și capacitățile grupului. De asemenea, vom lucra cu exercițiile mele preferate din CI și cu actualele interese care au luat naștere în urmă cu câteva decenii de lucru și explorare în Contact Improvisation.”

Scott Wells

În 1981 Scott Wells descoperă plăcerea tehnicii de Contact Improvisation la scurt timp dupa ce a început să practice cu perseverență și pasiune obsesivă dansul modern. A continuat să le practice pe ambele și a absolvit Masterul în dans la Universitatea din Illinois în 1991, iar în prezent este directorul unei companii de dans din San Francisco. A creat lucrări pentru skateboarderi, boxeri și a coregrafiat West Side Story pentru Sonoma State University. În 2005 și 2010 Scott a primit premiul Izzie (cel mai prestigios premiu în dans din San Francisco) și a fost ales de Dance Magazine “unul dintre cei 25 coregrafi de urmărit”. Wells a avut turnee în Europa în ultimii 20 de ani atât cu spectacole cât și ca profesor în festivaluri în: Moscova, Barcelona, Budapesta, Berlin, Viena, Zagreb etc. Este practicant de Alexander Technique de 25 de ani și de BMC de 15 ani.

Stilul său de Contact este atletic, pune accent pe libertatea de mișcare, zbor, acrobații fluide (pentru toate nivelurile de experiență), siguranță, precizie, plăcere, rigurozitate. Studenții apreciază adesea la cursurile lui variația între momentele meditative de ascultare, senzuale și lente și momentele jucăușe și foarte intense din punct de vedere fizic. De asemenea, este apreciat faptul că elementele înspăimântătoare și avansate devin ușoare și sigure.