Project Description

PERFORMANCE

Pentru noi conceptul ‘Dancing Dates’ este o formă de spectacol-cercetare, este o practică performativă în sensul în care ne dezvoltăm anumite abilități de compoziție, timp în care invităm publicul să ne privească.

De atâtea ori în sala de repetiții sau când cercetăm și căutăm material pentru spectacol, cineva dintre noi spune: „uite acest moment, exact așa cum a fost, putea fi un spectacol în sine”.

De aceea, ne dorim să creăm un cadru în care spectacolul să fie acest moment de cercetare, căutare, improvizație, de ezitare încărcată cu intuiție artistică, de vulnerabilitate, când încă nu știi exact ce vrei să faci pe scenă dar simți că odată ce ești acolo vei avea claritatea a ceea ce vrei să comunici, când aparent nu se întâmplă nimic, sau ți se pare că nu faci decât să fii ridicol și deodată înțelegi sensul a ceea ce se întâmplă și care este următoarea mișcare care va închega totul și va reda sensul momentului performativ. Ne punem întrebări și lucrăm deja de 3 ani cu structuri de improvizație și compoziție în timp real din dorința de a înțelege ce înseamnă să improvizezi în dans, în comparație dar și în conexiune cu improvizația în teatru și în muzică. Cum alegi dintre toate mișcările, emoțiile, impulsurile, senzațiile, ideile de moment ce este relevant să comunici celorlalți, ce are sens în spațiul și timpul prezent pentru mine și poziția pe care o aleg față de public, oare mă vor ințelege cel/cei cu care improvizez, oare ar trebui să mă opresc sau să continui? Nu am găsit răspunsuri rețetă, dar am găsit și practicat tehnici care să ne sensibilizeze atenția, să ne antreneze capacitatea de ne a articula, de a distinge, de a alege, de a relaționa cu claritate cu noi înșine, colegii de scenă și cu publicul. Am avut ocazia să cunoaștem și să învățăm de la dansatori care practică și cercetează e o viață această formă de artă și acum ne dorim să împărtășim această experiență într-un cadru performativ. Ne-am dat întâlniri performative de câteva ori până acum la Londohome iar urmatoarea va fi …. Veniți să ne vedeți și apoi să dansați/vorbiți/cântați cu noi într-o structură de improvizație pe care o vom propune pe loc 😉

Performerii și locația se schimba cu fiecare nouă întâlnire.

SITE-SPECIFIC PERFORMANCES

In the source

Performance-ritual site-specific. special guest: Mehdi Aminian.

Turnul de apă Make a Point în cadrul Uriași de Pantelimon

Performer: Simona Baciu

Losing the last petal becomes a horizon

Performance la Biblioteca Națională a României în cadrul Nocturnei Bibliotecilor

Performer: Virginia Negru