THE GREAT SCHEME OF THINGS

Albumul de muzică The Great Scheme Of Things a fost lansat în noiembrie 2018 și a conținut piese de pe albumul înregistrat, precum și alte secvențe sonore, prezentate sub forma unui concert-performance, conceput de Gabriela si Cristian Fierbințeanu, împreună cu coregrafele Smaranda Găbudeanu și Cristina Lilienfeld de la Asociatia Petec.

Muzica de pe album a fost compusă, înregistrată și produsa în ultimii trei ani, timp în care The Great Scheme Of Things a fost prezentat ca spectacol de dans contemporan în festivaluri de gen. De asemenea, au fost lansate sub formă de videoclip trei dintre piesele de pe album.

Fierbințeanu este un duo art-pop format din Gabriela Fierbințeanu (voce) si Cristian Fierbințeanu (computer, bass, voce). Formația a realizat mai multe albume si a cantat pe unele dintre cele mai importante scene europene (Berlin Konzerthaus, Berghain etc). Producțiile Fierbințeanu au fost prezentate și premiate în festivaluri de dans contemporan, film și creație audio.

The Great Scheme of Things este un nou concept, interdisciplinar, pentru Fierbințeanu, cuprinzând un album muzical, un spectacol coregrafic cu elemente vizuale și de teatru, un concert și un film experimental alcătuit din videoclipurile pieselor de pe LP. De asemenea, The Great Scheme Of Things poate lua și forma unei instalații-performative sau a unui proiect editorial.

Avanpremiera spectacolului a avut loc în ediția pilot a Bienalei Regionale de Coregrafie desfășurată în noiembrie 2016 la Centrul National al Dansului București. The Great Scheme Of Things a fost prezentat și în festivalurile Like CNDB 2017, Sezon de Dans Contemporan București în mișcare și 11plus1 contemporan Independent – Teatrul National Marin Sorescu Craiova, în 2018 alăturându-se echipei coregrafele Cristina Lilienfeld si Smaranda Găbudeanu.

The Great Scheme Of Things este un mesaj adresat Umanității, incluzând asumarea reacțiilor unui astfel de gest făcut în timpul prezent. Autorii țintesc grandiozitatea filarmonică folosind o estetică pop-punk, instrumentele fiind realitățile, credințele și iluziile vieții umane, primordiale și moderne: iubirea, drepturile civile, pornografia, socialismul și capitalismul, Dumnezeu, Satan, Elvis, New York-ul etc.

Dintre videoclipurile deja lansate, Adore a fost prezentat în festivalurile Bucharest International Dance Film Festival (BIDFF) 2017 și Bucharest International Experimental Film Festival (BIEFF) 2018, în timp ce Corporate America a primit premiul I la concursul Next On Stage organizat de TIFF, Fierbințeanu urmând să performeze la TIFF 2019. People, You Will Not Understand Us! a câștigat premiul pentru cel mai bun videoclip la Filmul de Piatra in 2017, în timp ce videoclipurile Next Revolution, Please! și Consumers, încă nelansate oficial, au fost prezentate la BIDFF 2017 și, respectiv, la BIEFF 2018. Nu în ultimul rand, piesele Adore si Next Revolution, Please! au fost selecționate la festivalul Phonurgia 2018, care a avut loc la Paris, la Bibiliothèque Nationale de France, fiind pentru prima data când un artist roman intra în portofoliul acestui festival de creație sonoră.

”Splendizi și, da, fac parte din elita aia a muzicienilor made in RO care sunt perfect capabili să construiască un show și din vizual și din muzică și din prestație scenică. Un duo artistic care, sincer, merită fascinație totală.” – ART 7

”Una dintre cele mai excentrice creaturi ale muzicii independente fabricate în România.” – Dilema Veche

”Cel mai ciudat și experimental duo din muzica electronică românească.” – VICE Romania

”Duo-ul psihedelic electronic al României.” – Stereo Beasts