Proiectul Moving Fields

Proiectul Moving Fields a avut loc în 2017și a propus o perioadă de cercetare riguroasă în care știința și arta au intrat în dialog. Astfel, timp de 2 luni, s-au desfășurat în paralel studii de mișcare, întâlniri cu profesorul neurolog Radu Dop, vizite  la Casa Experimentelor și construcția unor aparate care pun în evidență traseul energiei electrice.

Concept:

Tema cercetării care s-a transformat în spectacolul Moving Fields explorează legătura dintre mișcarea corpului dansatorului și conceptul de energie, încercând să găsească răspunsuri la întrebarea: ce ne pune în mișcare?

Impulsul creator de mișcare a putut fi observat la modul cel mai concret prin prezența unei instalații interactive care a făcut vizibil curentul electric . Plecând de la ipoteza conform căreia la un nivel mai profund electricitatea este asociată cu viața, cu libidoul, cu pofta, tema tratată a devenit o oglindire a dualității viață-moarte. Procesul creativ s-a structurat în jurul unor întrebări precum: Cu ce asociem starea de energizare? Există întotdeauna o legătură directă între emoții puternice și energia fizica? Ce rol are grupul in acest proces?

Echipa de dansatori reunește artiști din zone diverse ale scenei de dans contemporan care însă au în comun lucrul intens cu corpul și interesul pentru dezvoltarea și cercetarea reală a mișcării. Aceștia sunt dansatori și coregrafi cu multă experiență, spectacolele lor fiind prezentate atât în România, cât și în multe alte țări europene, în S.U.A. sau în Asia: Cristina Lilienfeld, Denis Bolborea, Alexandra Bălășoiu, Catrinel Catană , Răzvan Rotaru. Mihaela Dancs a oferit sprijinul dramaturgic, în timp ce Cristian Iordache a creat partea tehnologică a spectacolului. Muzica originală compusă de Diana Rotaru a creat o lume cu totul aparte umanizând întreg universul tehnologic.

Distributia completa: 

Concept: Cristina Lilienfeld, Consilier dramaturgic: Mihaela Dancs

Dansatori: Alexandra Bălășoiu, Denis Bolborea, Catrinel Catană, Răzvan Rotaru

Muzica: Diana Rotaru, Interpretează: Ansamblul Sonomania

Design interactiv: Cristian Iordache, Light design: Alexandros Raptis, Costume: Georgiana Gherghișan, Grafic design: Oana Băluță, Video: Alina Ușurelu 

Moving Fields înseamnă:

Un proces de cercetare care a durat 2 luni și la care a participat întreaga echipă creativă;

Prezentarea spectacolului în octombrie 2017 la Centrul Național al Dansului București;

Prezentarea spectacolului în octombrie 2017 la Fabrica de Pensule, Cluj – Napoca;

Atelier de dans contemporan și împărtășire a practicilor care au dus la creația spectacolului la Fabrica de Pensule, Cluj – Napoca, susținut de Cristina Lilienfeld (20 de beneficiari)

Prezentarea spectacolului în octombrie 2017 la CC Reduta, Brașov.

Moving Fields este un proiect al Asociației Pentru Teatru și Carte (PETEC) finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) în cadrul sesiunii I 2017.

Parteneri: Centrul Național al Dansului București, Fabrica de Pensule Cluj, Centrul Cultural Reduta din Brașov, Arthub Bucuresti, Radio România Cultural, Revista Arte și Meserii, Revista Garbo, feeder.ro.

Moving Fields a beneficiat la finalul anului 2017 de finanțarea Centrului Național al Dansului București putând fi prezentat astfel, la Teatrul Educational Replika, în luna decembrie și a fost invitat în programul PLUSDANS care a avut loc la CC Linotip București.