Eveniment găzduit de PETEC
Timisoara
Durată: 3 zile
Public Oricine, cu sau fără cont de Facebook
Te invităm să te alături unui artist walk prin Timișoara, ghidat de Florin Flueras și Smaranda Găbudeanu – o plimbare în care orașul devine loc de studiu pentru gesturile unui corp hipersensibil, într-un timp suspendat.
Parcul Botanic, Zona Industrială Calea Buziașului sau Parcul IC Brătianu funcționează ca puncte de plecare pentru intervenții performative în continuă transformare. Traseele nu sunt fixe, ci fluide: pot fi extinse, deviate sau comprimate în funcție de interesele reale, stările și reacțiile participanților.
Corpul publicului devine, astfel, un instrument de cartografiere afectivă, care reconfigurează limitele și sensurile spațiilor traversate. Fiecare grup implicat va activa un perimetru performativ unic, descentralizat, care poate deveni un punct de interes central – atât individual (pentru participant), cât și colectiv (pentru grup) – în funcție de dinamica relației dintre oraș, artist și locuitor.
Participarea este gratuită și se va face fie în format one-to-one și în grupuri restrânse. Vom anunța în curând formularul de înscriere.
TBA
___
În cadrul artist walk-urilor ghidate de Florin Flueras, publicul este invitat să participe la o experiență performativă inspirată din practica sa Love Nature – o extensie a lucrării Love, care activează o stare de hipersensibilitate corporală și afectivă în relație cu natura urbană. În locul unui traseu ghidat convențional, aceste plimbări propun o reconectare senzorială cu plantele, insectele, mirosurile, fluiditatea solului și straturile ascunse ale orașului – nu pentru a le analiza sau consuma, ci pentru a intra în rezonanță cu ele.
Smaranda Găbudeanu va propune gesturi ludice apărute din neant, o performativitate care iese la suprafață datorită timpului pe care îl ai de a reacționa la stimuli inutili și până atunci neglijați. Performance-ul ca mod de a-ți omorî timpul, într-un oraș pustiu și o zi, anotimp, viață nesfârșite.
___
Unmapping Timișoara este un proiect PETEC finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.